Διεθνή

201805 Μαϊ

Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία... Κάτω από συνθήκες γενικής κλιμάκωσης της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας

Πρόωρες (βουλευτικές και προεδρικές) εκλογές προκηρύχθηκαν στην Τουρκία για τις 24 Ιούνη, αντί για το Νοέμβρη του 2019. Ταυτόχρονα με την έβδομη συνεχή παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιβάλλεται έτσι μια εκλογική διαδικασία κάτω από συνθήκες κλιμάκωσης της καταστολής και της κρατικής τρομοκρατίας.


201829 Απρ

ΣΥΡΙΑ Η σκηνοθεσία για τα χημικά

 

Το  προσχηματικό της επίθεσης στη Συρία επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο, καθώς έρχονται στο φως στοιχεία που δείχνουν τη σκηνοθεσία που στήθηκε στο νοσοκομείο της Ντούμα, όπου γυρίστηκε το βίντεο από οργανώσεις τζιχαντιστών στημένες από δυτικές μυστικές υπηρεσίες, όπως τα λεγόμενα «Λευκά Κράνη».


201829 Απρ

Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα σε Χιλή και Νικαράγουα

 

 

To 1981 στη Χιλή, ο δικτάτορας Αουγκούστο Πινοτσέτ, πραγματοποιώντας ένα από τα πρώτα πειράματα του νεοφιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική, θέτει τις βάσεις για ένα «πρωτοπόρο» παγκοσμίως, όσο και ληστρικό ασφαλιστικό σύστημα: με την επίβλεψη του ΔΝΤ αλλά και της αμερικανικής ηγεσίας, προωθεί την ατομική κεφαλαιοποίηση των εργαζομένων.


201829 Απρ

Γενιές σημαδεμένες από την Κατοχή

 

 

17 Απριλίου 2018 είναι η επέτειος της Ημέρας του Παλαιστίνιου Αιχμάλωτου. Περισσότεροι από 6.000 Παλαιστίνιοι Πολιτικοί Κρατούμενοι κρατούνται σήμερα στις ισραηλινές φυλακές και κέντρα κράτησης επειδή αντιστέκονται στην κατοχή.


201829 Απρ

Σύνοδος Κορυφής Βόρειας και Νότιας Κορέας

 

Γραμμή «πίεσης», αναδίπλωση και απειλές Τραμπ

 

Την Παρασκευή 27 Απριλίου (την ώρα που γράφεται το κείμενο) διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής Βόρειας - Νότιας Κορέας στο μεθοριακό χωριό Πανμουτζόμ, εκεί όπου τον Ιούλη του 1953 είχε υπογραφεί ανακωχή για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες (οι δύο χώρες τυπικά δεν έχουν ακόμα υπογράψει Συνθήκη Ειρήνης μετά τον πόλεμο του 1950 - 1953).
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017