Διεθνή

201706 Νοε

Οι συμφωνίες της Χαμάς με τη Φατάχ Βήματα προσαρμογής στις απαιτήσεις και την πίεση του ιμπεριαλισμού

 

Την Πέμπτη στις 12 του Οκτωβρίου, η Παλαιστινιακή Αρχή, που ελέγχεται από τη Φατάχ του Αχμούτ Αμπάς, και η οργάνωση Χαμάς, υπέγραψαν στο Κάιρο μια πρώτη συμφωνία συμφιλίωσης, ανοίγοντας το δρόμο για τον τερματισμό μιας δεκάχρονης περιόδου οξύτατης αντιπαλότητας μεταξύ τους.


201706 Νοε

Πολιτική κρίση στο Ιρακινό Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα

Κίνδυνος διχοτόμησης της Συρίας μετά την εκκαθάριση του ISIS

 

Οι τελευταίες εξελίξεις σε Συρία και βόρειο Ιράκ δείχνουν πως μπαίνουμε σταδιακά σε μια νέα φάση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, που αφορά την ανακατανομή της επιρροής των εμπλεκομένων με βάση τα ερείσματα που διαμορφώνονται τόσο στο εδαφικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο.


201706 Νοε

19ο συνέδριο του ΚΚΚίνας

 

Αφού μετέτρεψαν την Κίνα σε καπιταλιστικό κάτεργο εξαγγέλλουν ηγεμονικά σχέδια για το 2050

 

Πραγματοποιήθηκε από τις 18 μέχρι τις 24 Οκτώβρη το 19ο Συνέδριο του Κ.Κ. Κίνας, που πήρε αποφάσεις για την πορεία της χώρας την επόμενη πενταετία -μέχρι το επόμενο Συνέδριο- και χάραξε στόχους ως τα μέσα του 21ου αιώνα.


201706 Νοε

ΚΟΛΟΜΒΙΑ Καταπάτηση των συμφωνιών και τρομοκρατία εναντίον των μαχητών FARC

 

Ο Ροντρίγκο Λοντόνιο Ετσεβέρι ή «Τιμοσένκο», ηγέτης των ανταρτών FARC, της οργάνωσης που μετεξελίχθηκε σε πολιτικό κόμμα με βάση την ειρηνευτική συμφωνία, που υπογράφηκε πέρσι στην Κολομβία, θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές που θα διεξαχθούν το Μάη του 2018.


201706 Νοε

Κλιμακώνεται η κρίση στην Ισπανία με όργιο βίας και τρομοκρατίας

 

Μέρα με τη μέρα κλιμακώνεται η πολιτική και εθνική κρίση που ξέσπασε στην Ισπανία, ύστερα από το δημοψήφισμα  στην Καταλωνία και το δικαίωμα αυτοδιάθεσης της περιοχής, που κύριο χαρακτηριστικό της είναι η γενικευμένη τρομοκρατική, κατασταλτική επίθεση της αστικής τάξης του Βασιλείου της Ισπανίας με σκοπό να καταπνίξει τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού της Καταλωνίας, να καταργήσει το δικαίωμά  του να αποφασίσει για το μέλλον του και να εκμηδενίσει τα όποια στοιχεία εθνικής αυτονομίας είχε κατακτήσει τα τελευταία χρόνια.
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017