Διεθνή

201710 Σεπ

Τι έδειξαν τα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ

 

Παγκόσμια κατακραυγή της δημοκρατικής κοινής γνώμης προκάλεσε το ρατσιστικό και φασιστικό μίσος που ξεχείλισε στο δρόμους του Σάρλοτσβιλ της πολιτείας της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όταν στις 12 Αυγούστου μέλη ακροδεξιών, ρατσιστικών και νεο-ναζιστικών οργανώσεων, ανάμεσα τους και της περιβόητης Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ), συγκεντρώθηκαν για να υπερασπιστούν το άγαλμα του στρατηγού των “νοτίων” στον αμερικάνικο εμφύλιο και υπερασπιστή της δουλείας Ρόμπερτ Λι, το οποίο απομακρύνθηκε από πάρκο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.


201715 Σεπ

Ποιοι είναι οι πραγματικοί επιθετιστές  και ποιοι προκαλούν, απειλούν και κλιμακώνουν  την πολεμική ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο

Ιλιγγιώδη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης προκαλούν οι εναλλασσόμενες προκλητικές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, από τη μεριά των ΗΠΑ και των υποτακτικών τους στην Κορεατική Χερσόνησο. 

Οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, με την ενεργή συμμετοχή της Σεούλ και του Τόκιο, ξεσηκώνουν πολύ θόρυβο για τα πυρηνικά της Λ.Δ. Κορέας, όταν είναι ακριβώς οι ίδιοι που έχουν τις βάσεις, το στόλο, τους πυραύλους και το πυρηνικό τους οπλοστάσιο στραμμένο ενάντια στη Λ.Δ. Κορέας και υπονομεύουν επί δεκαετίες ολόκληρες τις προσπάθειες της Λ.Δ. Κορέας για αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου, στέλνοντας στα αζήτητα τις προτάσεις της που απηχούν την επιθυμία για ειρήνη και επανένωση όλου του κορεάτικου έθνους. Όχι μόνο απορρίπτουν τις προτάσεις αυτές, αλλά και προσπαθούν να στραγγαλίσουν οικονομικά τη Λ.Δ.Κορέας, επιβάλλοντάς της ασφυκτικό εμπάργκο, κρατώντας την περικυκλωμένη και επιδιώκοντας με κάθε μέσο να καταλύσουν την ανεξαρτησία της και να ανατρέψουν το κοινωνικό της καθεστώς.


201710 Σεπ

Aναπαράγονται οι αντιδραστικές μεθοδεύσεις  για διχοτομική "λύση" στην Κύπρο

 

Στον απόηχο του ναυαγίου της πενταμερούς στην Ελβετία και ενώ τα αποτελέσματα των ερευνητικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ αναμένονται μέσα στο Σεπτέμβρη, η Άγκυρα προσπαθεί να  αναβαθμίσει το Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, άλλοτε με “ανοίγματα” προς τη Μαρωνίτικη μειονότητα και άλλοτε με απειλές για το μελλον  της κατεχόμενης Αμμοχώστου.


201710 Σεπ

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ

 

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Νέες κυρώσεις και απειλές από τον Τραμπ

Νέες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Μαδούρο εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, με το υπουργείο Εξωτερικών τους να χαρακτηρίζει «αρπαγή εξουσίας» τις νομοθετικές εξουσίες που ανέλαβε η Συντακτική Συνέλευση, την οποία ελέγχουν οι κυβερνητικες δυνάμεις και για την εκλογή της οποίας υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή, γεγονός που αποτέλεσε κόλαφο για την εσωτερική πολιτική αντίδραση.  


201710 Σεπ

Δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν με «πράσινο φως» από ΗΠΑ

 

Με φόντο τις πολύνεκρες επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Ράκα της Βόρειας Συρίας, που ανάγκασαν αξιωματούχους του ΟΗΕ να προτείνουν «παύση των βομβαρδισμών», εντείνονται οι διεργασίες και οι κόντρες διεθνών και περιφερειακών δυνάμεων σε διάφορα επίπεδα.
Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017