Διεθνή

201809 Σεπ

Δολοφονήθηκε ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονμπάς

 

Προοίμιο όξυνσης στα εύφλεκτα μέτωπα της Ουκρανίας

 

Η εν ψυχρώ επαγγελματική εκτέλεση του ηγέτη των φιλορωσικών δυνάμεων Αλεξάντερ Ζαχάρτσενκο ενισχύει την πολεμική ένταση στην Ουκρανία.


201808 Σεπ

Μπροστά σε νέο ένα επικίνδυνο γύρο αμερικανονατοϊκών επεμβάσεων στα Βαλκάνια

 

 

Είκοσι χρόνια μετά την επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια, που στοίχισε χιλιάδες νεκρούς, τεράστιες καταστροφές και τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, οι λαοί των Βαλκανίων βρίσκονται πάλι μπροστά στην προοπτική ενός νέου γύρου αμερικανό-νατοϊκών επεμβάσεων για τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.


201808 Σεπ

Διπροσωπία και παλινωδίες των ΗΠΑ για τις συμφωνίες της Σιγκαπούρης

 

Ενώ προετοιμάζεται η δεύτερη διακορεατική συνάντηση κορυφής στην Πιονγιάνγκ, αντιφατική και συνεχώς μεταβαλλόμενη είναι η θέση της Ουάσιγκτον έναντι των συμφωνηθέντων στη Σιγκαπούρη.


201808 Σεπ

Σχετικά με την οικονομική και πολιτική επίθεση των ΗΠΑ στην Τουρκία

 

 

Δύο χρόνια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα η Τουρκία βρίσκεται εν μέσω οικονομικής αυτήν τη φορά κρίσης που εκδηλώνεται με τη σοβαρή υποχώρηση της αξίας του εθνικού της νομίσματος (40 % περίπου έχασε από την αξία της η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου από την αρχή του 2018).


201808 Σεπ

Αναφορά του Κορεατικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Αναφορά του Κορεατικού Πρακτορείου Ειδήσεων (KCNA) της 26 Αυγούστου, με τίτλο :  Η «Ροντόνγκ Σινμούν» καταγγέλλει την άσκηση των Ειδικών Μονάδων των ΗΠΑ

 

Σύμφωνα με ένα   νοτιοκορεατικό ραδιόφωνο, οι ειδικές μονάδες των ΗΠΑ στην Ιαπωνία διοργάνωσαν μια άσκηση πτήσης 1.200 χιλιομέτρων στις Φιλιππίνες με αερομεταφερόμενες δυνάμεις.
Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017