Ο κόσμος της δουλειάς και της πάλης

201809 Σεπ

Κυβερνητικά μυθεύματα και η αλήθεια γύρω από τις συντάξεις

 

 

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να αναγγείλει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία περίοδο διακυβέρνησης της χώρας απ’ το δίδυμο των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.


201809 Σεπ

Ένταση και επεισόδια στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Βόλο

 

 

Με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής για το κλείσιμο της δημοτικής εταιρείας ύδρευσης του δήμου Βόλου ΔΕΥΑΜΒ, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο για να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο της εταιρίας και την παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης σε ιδιωτικό φορέα.


201809 Σεπ

Η "νέα εποχή" και το μέλλον που επιφυλάσσουν για τη ΛΑΡΚΟ

 

 

Η αναβαθμισμένη αμερικανική επιχειρηματική παρουσία δίνει “αέρα στα πανιά” της κυβερνητικής προπαγάνδας για την “έξοδο από τα μνημόνια” και τη “δίκαιη ανάπτυξη”.


201809 Σεπ

Δημαγωγίες περί  αύξησης του κατώτατου μισθού

 

Σε κλίμα θριάμβου έγιναν οι εξαγγελίες από την Ιθάκη την 21η Αυγούστου, όπου ανακοινώθηκε πανηγυρικά η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια με όρους ομηρικούς. Θρίαμβος για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο, Γολγοθάς για τους χιλιάδες εργαζόμενους, που βλέπουν καθημερινά ότι η «έξοδος», έτσι όπως περιγράφεται, δεν πρόκειται και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.


201816 Σεπ

Εντελώς ακρωτηριασμένη και υπονομευμένη η "επεκτασιμότητα" των κλαδικών ΣΣΕ

Την επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού για το δήθεν “τέλος των μνημονίων” και την επιστροφή στην “κανονικότητα”, έχει ξεκινήσει μεν η κυβέρνηση εδώ και καιρό, ωστόσο μετά και την 21η Αυγούστου, ημερομηνία «λήξης» του λεγόμενου «προγράμματος στήριξης» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMS), η επιχείρηση αυτή έχει ενταθεί από τα κυβερνητικά επιτελεία που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κλίμα αισιοδοξίας και προοπτικής “επαναφοράς των εργασιακών δικαιωμάτων”.
Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017