Ο κόσμος της δουλειάς και της πάλης

201819 Νοε

Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ)

 

 

Σημαντική ενίσχυση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (όπου έχουν ενεργητική παρουσία συνδικαλιστές του Μ-Λ ΚΚΕ) έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών της 26/11/2018 που έγιναν για την ανάδειξη μελών του Δ.Σ της ΕΦΕΕΑ και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία ΠΟΦΕΕ.


201819 Νοε

Απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΜΟΔ

 

 

Σε νέα 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη ΜΟΔ (διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων) την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, με αίτημα την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Επ. ΣΣΕ) και την αποκατάσταση των μισθολογικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων που ανατράπηκαν τα τελευταία χρόνια.


201819 Νοε

Η απάτη της "Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας" που πλασάρει η κυβέρνηση

 

 

Πριν από λίγες μέρες ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε τη 2η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.


201819 Νοε

Συγκέντρωση και πορεία των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 20 Νοέμβρη

 

 

Με νέα συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη στις 19 Νοέμβρη και στην Αθήνα στις 20 Νοέμβρη συνεχίζουν οι συνταξιούχοι τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που έχει ακρωτηριάσει όλες τις κατηγορίες συνταξιοδοτικών παροχών (κύριες και επικουρικές συντάξεις, ΕΚΑΣ, συντάξεις χηρείας, δώρα συνταξιούχων) καθώς και τις κοινωνικές ασφαλιστικές παροχές για την υγεία και τα φάρμακα.


201819 Νοε

"Τραβήξτε την πρίζα" στη ΛΑΡΚΟ!

 

 

Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Κάπως έτσι περίπου μπορεί να ειδωθεί η περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, αυτής της μεγάλης μεταλλευτικής και μεταλλουργικής βιομηχανίας, η οποία ανταγωνίζεται μεγαθήρια της παγκόσμιας μεταλλουργίας.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017