Ο κόσμος της δουλειάς και της πάλης

201819 Μαϊ

Η 30ή Μάη είναι ημέρα Γενικής Πανεργατικής Απεργίας!

Πυκνώνει η κυβερνητική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήθεν “καθαρή έξοδο” από τα μνημόνια και την επιτήρηση. Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν επιδοθεί σε μια νέα κούρσα ασύστολης δημαγωγίας, σποράς νέων αυταπατών με προφανή στόχο να ρίξουν σκόνη, να σηκώσουν κουρνιαχτό για το νέο κύκλο αντιλαϊκών μέτρων που προετοιμάζουν. Όλες οι πλευρές (κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ) έχουν άλλωστε προ πολλού δώσει τα χέρια και έχουν υπογράψει από κοινού την επιβολή νέων φοροληστρικών και αντεργατικών μέτρων που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εκποιούν τη δημόσια περιουσία με στόχο το λεγόμενο κλείσιμο της περίφημης 4ης αξιολόγησης.

Την ίδια ώρα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε φυσικά καμία μερίδα της ντόπιας άρχουσας τάξης δεν αμφισβητεί τη συνέχιση του καθεστώτος της επιτροπείας και της ιμπεριαλιστικής κηδεμονίας από ΕΕ – ΔΝΤ. Η άρχουσα τάξη, δια μέσου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαπραγματεύεται μόνο τους όρους της διαιώνισης του καθεστώτος της εξάρτησης, αν θα είναι δηλαδή με όρους πιο “χαλαρούς” ή αν θα συνεχιστούν μέσα στο ίδιο πλαίσιο όπως συμβαίνει τα τελευταία οκτώ χρόνια του μνημονιακού ζόφου.


201819 Μαϊ

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 30 Μάη!

Προκήρυξη της ΕΡΓ.Α.Σ

Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 30 Μάη!

Διαδηλώνουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ – ολιγαρχίας

Παλεύουμε για την ταξική αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος ενάντια στη συνθηκολόγα γραμμή των συνδικαλιστικών ηγεσιών

Συνάδελφοι εργαζόμενοι/ες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ πρόσθεσε στις πλάτες και των εργαζόμενων και του λαού ένα τρίτο μνημόνιο, προσπαθεί τώρα να αντικαταστήσει την πρώτη απάτη της, ότι δήθεν θα “καταργούσε” τα μνημόνια, με μια δεύτερη απάτη : Διατυμπανίζει πως τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε “έξοδο από τα μνημόνια” και ότι θα σταματήσει η “ξένη εποπτεία”.


201805 Μαϊ

Για την πολιτική συγκυρία, την κατάσταση του κινήματος και την προοπτική

1. Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, βιώνουν τη σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα, που θα συνεχιστεί και μετά τον Αύγουστο του 2018, παρά τις εκ του αντιθέτου  παραπλανητικές, αποπροσανατολιστικές διακηρύξεις για «έξοδο από τα μνημόνια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που υλοποιεί την πολιτική αυτή, έχοντας την πλήρη στήριξη των αστικών επιτελείων και υπακούοντας στις εντολές ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-κεφαλαίου και που συνεχίζει την πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κ.α.).


201829 Απρ

Ομοσπονδία Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ)

 

«Μια από τα ίδια» στη συνεδρίαση του Γεν. Συμβουλίου

 

 Έγινε στις 26-4-2018 η εξαμηνιαία επετειακή συνεδρίαση του Γενικού Συμβούλιου της ΟΣΥΑΠΕ, όπου με μια περιγραφική γενική, προφορική εισήγηση της Προέδρου, ενημερωτικού χαρακτήρα, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο Πρόγραμμα δράσης, φάνηκε ο χαρακτήρας της διαχείρισης της διοίκησης της Ομοσπονδίας στην κατεύθυνση πλήρους ελέγχου της  από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


201829 Απρ

Ικαρία: συμβασιούχοι του Δήμου

 

 

Οι 18 συμβασιούχοι του Δήμου Ικαρίας, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας και όχι μόνο, κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εργοδότριας δημοτικής αρχής που τους απέλυσε στις 31 Μάρτη, ημέρα που έληγε η σύμβασή τους.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017