Ο κόσμος της δουλειάς και της πάλης

201801 Ιούλ

ΧΥΤΑ Φυλής - Κίνδυνος για τους εργαζόμενους, τους κατοίκους της περιοχής και της Δυτικής Αττικής ευρύτερα

Στις 9 και 10 Ιούνη η διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), έκλεισε τον ΧΥΤΑ Φυλής λόγω «…ρηγματώσεων που παρατηρήθηκαν στα ταμπάνια υγειονομικής ταφής απορριμμάτων,(και συγκεκριμένα στα κύτταρα του υπό κατασκευή έργου με τίτλο : ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ Β΄ ΦΑΣΗΣ ) που διευρύνθηκαν εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που ακολούθησε» όπως ανακοίνωσε.

Ζήτησε μάλιστα την …κατανόηση των πολιτών και των Δήμων, διαβεβαιώνοντας ότι ο ΧΥΤΑ θα επαναλειτουργούσε την Πέμπτη 14/6/2018, πράγμα που δεν συνέβη αφού τέθηκε λειτουργία την Πέμπτη 21/6/2018.


201817 Ιούλ

Το Φάρμακο και η Φαρμακευτική Περίθαλψη στην Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου

Φάρμακο είναι ουσία ή συνδυασμός ουσιών ή σύνθεση που φέρεται να έχει ιδιότητες θεραπευτικές ή προληπτικές για ασθένειες ανθρώπων ή ζώων, ως επίσης ουσία ή σύνθεση που μπορεί να χορηγηθεί σε άνθρωπο ή ζώο για να συμβάλει σε ιατρική διάγνωση ή να βελτιώσει ή να τροποποιήσει ή να αποκαταστήσει ή να υποκαταστήσει οργανική λειτουργία στον άνθρωπο ή τα ζώα».

Τα φάρμακα μπορεί να είναι φυσικές ουσίες, φυτικές, ζωικές, ή ανόργανες, ή να είναι προϊόν επιστημονικής έρευνας, δηλ. εργαστηριακό προϊόν.

Κάθε φάρμακο έχει τις επίσημα αναγνωρισμένες φαρμακολογικές, θεραπευτικές του δράσεις, έχει όμως και άλλες παράλληλες και πιθανόν επικίνδυνες δράσεις τις λεγόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες ή παρενέργειες. Γι’ αυτό και απαιτείται μεγάλη προσοχή στη χορήγησή του.


201808 Ιούλ

Ο ΣΕΒ ενορχηστρώνει απαιτεί και διαμορφώνει τα βήματα της αντεργατικής επέλασης

Τις θέσεις του επί του πρόσφατα ψηφισμένου μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής (ΜΠΔΣ) παρουσίασε ο ΣΕΒ την προηγούμενη βδομάδα (21/6) στο εβδομαδιαίο δελτίο που εκδίδει για την ελληνική οικονομία.

Είναι αντιπροσωπευτική η ανάλυση και οι προτάσεις που καταθέτουν οι βιομήχανοι, και είναι εντυπωσιακή και η κυνικότητα με την οποία προβάλλουν τις απαιτήσεις τους.

Που είναι φυσικά σε βάρος των ανθρώπων του μόχθου, σε βάρος των απόμαχων της δουλειάς, των κοινωνικών παροχών, κάθε δυνατότητας για τη βελτίωση των όρων της ζωής της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.

Θα σταχυολογήσουμε λοιπόν παρακάτω ορισμένες από τις τοποθετήσεις του ΣΕΒ πάνω στο μεσοπρόθεσμο, ενδεικτικές για τις προθέσεις και τις απαιτήσεις που προβάλλουν.


201801 Ιούλ

Κινητοποίηση στο Ασκληπιείο Βούλας

Έγινε την Πέμπτη 28/6 κινητοποίηση μέσα στο χώρο του Νοσοκομείου Βούλας, μετά από κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων. Αρκετές δεκάδες εργαζόμενοι και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν μπροστά απ’ την κεντρική πύλη του νοσοκομείου για να διαδηλώσουν την αντίθεση τους στην πολιτική της καθημερινής υποβάθμισης του νοσοκομείου, εξαιτίας των συνεχών περικοπών στα κρατικά κονδύλια, καθώς και τη σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το σωματείο λείπουν πάνω από 350 άτομα που χρειάζονται για τη λειτουργία του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε εξοντωτικά ωράρια, τους οφείλονται πάνω από 6000 ρεπό (!), ενώ βασικά όργανα απαραίτητα για τη λειτουργία του νοσοκομείου, όπως ο αξονικός τομογράφος, είναι εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετό καιρό.


201801 Ιούλ

Κινητοποιήσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία ενόψει απολύσεων

Σε στάση εργασίας την Παρασκευή 22/6 και σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας προχώρησαν επικουρικοί και μόνιμοι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Αφορμή γι' αυτές τις κινητοποιήσεις, υπήρξε η απόφαση του Κλιμακίου προληπτικού Ελέγχου δαπανών του Ι τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συνεδρίασε στις 12/12/2017 και η οποία ορίζει ότι “Οι συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που έχουν συναφθεί μετά από παράταση προηγούμενων όμοιων καθ΄ υπέρβαση του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου των 24 μηνών είναι αυτοδίκαια άκυρες”, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνολόγοι, διοικητικοί κλπ), των οποίων η θητεία είχε παραταθεί τον Αύγουστο του 2017, έως τις 31/12/2018, αλλά και όσοι είχαν ενταχθεί σε ΕΣΠΑ και η θητεία τους είχε παραταθεί έως 31/1/2019, δηλαδή, 2900 γιατροί και 1000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία άλλων ειδικοτήτων, θα βρεθούν στα πρόθυρα της απόλυσης τις επόμενες μέρες.
Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017