Ο κόσμος της δουλειάς και της πάλης

201812 Φεβ

ΓΣΕΕ: Προκλητική απόφαση αποκήρυξης των εργατικών κινητοποιήσεων

 

 

Την ίδια τακτική υπονόμευσης και απόλυτης παραλυσίας του συνδικαλιστικού κινήματος συνεχίζει η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ). Στις 2 Φεβρουαρίου συνεδρίασε το γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ και εξέδωσε δελτίου τύπου με την ακόλουθη προκλητική απόφαση.


201821 Φεβ

Εφιάλτης για τα νοικοκυριά και τη λαϊκή περιουσία η κλιμάκωση των πλειστηριασμών – κατασχέσεων

Δεν χωρεί αμφιβολία πως στο επόμενο διάστημα, η υπόθεση της ανελέητης επίθεσης σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων και της λαϊκής περιουσίας θα πάρει τη μορφή της επέλασης μέσω των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, ακόμα και της πρώτης και μοναδικής κατοικίας.


201812 Φεβ

ΛΑΡΚΟ

 

 

Ευρώ - εκβιασμοί

για τον οικονομικό της

στραγγαλισμό

 

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την ΛΑΡΚΟ μετά και την τελευταία απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απορρίψει την προσφυγή της εταιρείας για την επιστροφή κρατικών ενισχύσεων, με αποτέλεσμα να επανέρχονται σενάρια, τα οποία στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχαν φύγει από το τραπέζι, σχετικά με το μέλλον της εταιρείας.


201811 Φεβ

Πολιτική αφανισμού της αγροτιάς

 

 

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση Τσίπρα, σε μία  επίδειξη αυταρχισμού και ιδιοτέλειας, καμώνεται πως προσπαθεί να βρει λύσεις  στα αγροτικά προβλήματα, δημαγωγώντας δεξιά και αριστερά για τον λαθεμένο τρόπο του γενικού χειρισμού των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (sic).


201831 Ιαν

Για τη συγκρότηση Προεδρίου του ΔΣ

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου

Για τη συγκρότηση Προεδρίου του ΔΣ, τις θέσεις των παρατάξεων του συνδικαλισμού της υποταγής και τις αξιώσεις του ΠΑΜΕ - Αγωνιστική Συσπείρωση

Μεταξύ των 4 συνδικαλιστικών παρατάξεων της υποταγής (Εκπαιδευτική Προοπτική - Δίκτυο, Εκπαιδευτικοί Μπροστά, Προοδευτική Ενότητα (ΠΑΣΚ) -Ανεξάρτητη Κίνηση (ΔΑΚΕ)) έγινε η κατανομή των αξιωμάτων κατά τη συγκρότηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ σε σώμα, στη βάση της γραφειοκρατικής πρότασης του αναλογικού προεδρείου, πρόταση που σταθερά υποστήριξε επίσης η... κατά τα άλλα προσηλωμένη στην ταξική γραμμή «Αγωνιστική Συσπείρωση» - ΠΑΜΕ(!).
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017