Ανακοινώσεις

201718 Ιούλ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Ο δημοτική αρχή του δήμου Λαμίας και δήμαρχος Ν. Σταυρογιάννης, αποδεικνύονται οι καλύτεροι υπηρέτες της κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής, των απολύσεων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων.

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη λήξη της πολυήμερης απεργίας στην καθαριότητα, με κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση των εργαζομένων ορισμένου χρόνου, όταν τότε υποκριτικά εμφανίζονταν στο πλευρό τους και στη συνέχεια τους εκθείαζαν για το έργο τους στην συλλογή των απορριμμάτων κατά της ημέρες του καύσωνα, προχώρησαν στην άμεση απόλυσή των 46 συμβασιούχων εργαζομένων.


201717 Ιούλ

Για το σύντροφο Μανούσο από τους συντρόφους του Μ-Λ ΚΚΕ

Ζούμε σε μια εποχή που λυσσομανάει η αντιδραστική προπαγάνδα, με την αμαύρωση, τη συκοφαντία και τη σπίλωση των αγωνιστών.

Αυτό ξαναβγάζουν τώρα, κάποιοι, μ’ αφορμή τον τραγικό θάνατο του Μανούσου Ριτζάκη, ώστε να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στους αγωνιστές και τα κοινωνικά κινήματα. Προσπαθούν να συνδέσουν το σ. Μανούσο με υπόγειες και σκοτεινές διαδρομές και με λαβυρίνθους του υποκόσμου και του περιθωρίου.


201717 Ιούλ

Την Τρίτη 18 Ιουλίου κηδεύεται ο σύντροφος Μανούσος

Η κηδεία του σύντροφου Μανούσου, με απόφαση της οικογένειάς του, θα γίνει την Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 5μμ, στο Γέρακα, στην Εκκλησία Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος.


201716 Ιούλ

Χάσαμε έναν πολύτιμο και αγαπημένο σύντροφο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κ Ε του Μ-Λ ΚΚΕ

ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ και ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

Με απέραντη θλίψη και οδύνη, η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ ανακοινώνει τον τραγικό θάνατο του συντρόφου μας Μανούσου Ριτζάκη, στις 15 Ιούλη 2017 .

Ο σύντροφος Μανούσος Ριτζάκης γεννήθηκε το 1958, στα Χανιά. Σε πολύ μικρή ηλικία, ήρθε στην Αθήνα όπου δούλευε σε οικοδομές σπουδάζοντας παράλληλα σε νυχτερινό σχολείο. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 εργάστηκε σαν ιδιωτικός υπάλληλος.

Στα δέκα τέσσερά του χρόνια, στα μαύρα χρόνια της δικτατορίας, συνδέθηκε με το κομμουνιστικό, μαρξιστικό- λενινιστικό κίνημα. Στον πρώτο πυρήνα του μαθητικού τμήματος της ΠΠΣΠ το 1974, μέλος της ΠΜΣΠ λίγο αργότερα, των εργατικών παρατάξεων της ΠΕΣΠ και της ΕΡΓΑΠ.


201708 Ιούλ

Η ΛΑ-ΑΑΣ έχει κάνει θετικά βήματα και μπορεί να τα διευρύνει αναπτύσσοντας τη συζήτησή της πάνω στην κοινή πολιτική βάση της

Η ΛΑ-ΑΑΣ έχει κάνει θετικά βήματα και μπορεί να τα διευρύνει αναπτύσσοντας τη συζήτησή της πάνω στην κοινή πολιτική βάση της και όχι με τη διαρκή αμφισβήτηση συμφωνημένων πολιτικών θέσεών της

Με αντικείμενο την προετοιμασία της Πανελλαδικής Σύσκεψης (Π.Σ.) της Λαϊκής Αντίστασης -Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (ΛΑ-ΑΑΣ), συνέρχεται στις 8 Ιουλίου, για δεύτερη φορά, η Πανελλαδική Επιτροπή (Π.Ε.) της. Η προηγούμενη Π.Ε.(18-19 Μάρτη), σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ολοκλήρωσε τις εργασίες της “α) Με την έγκριση του εισηγητικού κειμένου της Γραμματείας β) Με την απόφαση η Πανελλαδική Επιτροπή, σε μια νέα συνεδρίασή της μέσα στο καλοκαίρι, να καταλήξει στο τελικό κείμενο που θα αποτελέσει την εισήγηση στην Πανελλαδική Σύσκεψη. Η διαμόρφωση αυτού του τελικού εισηγητικού κειμένου προς την Πανελλαδική Σύσκεψη, να έχει ως βάση το εγκεκριμένο κείμενο των εργασιών της 18-19.3.2017 και να λάβει υπόψη τα θέματα που αναδείχθηκαν ή τοποθετούνται προς συζήτηση (Εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά την ανάληψη Τραμπ, αντιθέσεις με Ρωσία, Γερμανία, Κίνα, ελληνοτουρκικές σχέσεις, ζητήματα κατάστασης εργατο-λαϊκού κινήματος και σχετικά με την ανασυγκρότησή του, ζητήματα της σχέσης του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, μ’ αυτόν ενάντια στον καπιταλισμό και τις ρεφορμιστικές-«συνδιαχειριστικές» «λύσεις», ζητήματα πάλης και πρωτοβουλιών απέναντι στα μέτωπα της περιόδου, τα βάρβαρα μέτρα και «μνημόνια», ζητήματα κοινής δράσης της ΛΑ-ΑΑΣ, ζητήματα σχέσης της ΛΑ-ΑΑΣ με τους μαζικούς φορείς (σωματεία, συλλόγους), ζητήματα λειτουργίας των σχημάτων της ΛΑ-ΑΑΣ) γ) Με την απόφαση για την προετοιμασία της οργάνωσης διαλόγου στο ιστολόγιο της ΛΑ-ΑΑΣ”.
Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση