Ανακοινώσεις

201724 Ιαν

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Γρηγόρης Κωνσταντόπουλος, τη Δευτέρα 23 Γενάρη, ένας ακατάβλητος προλετάριος κομμουνιστής, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ(μ-λ).

Με το σ. Γρηγόρη συμπορευτήκαμε για πολλές δεκαετίες στους μεγάλους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Εθνική Ανεξαρτησία, το Σοσιαλισμό. Στην ανειρήνευτη πάλη για τη μεγάλη υπόθεση της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του κομμουνιστικού κινήματος. Στην αδιάκοπη πάλη για την υπεράσπιση και την αναγέννηση των επαναστατικών ιδεών του κομμουνιστικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τον αντεπαναστατικό ρεβιζιονισμό που οδήγησε στην παλινόρθωση του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες και στον εκφυλισμό το παγκόσμιο κομμουνισιτκό κίνημα.


201710 Ιαν

Ανακοίνωση της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ

Σήμερα το πρωί (Τρίτη 10 Γενάρη 2017) πέθανε σε ηλικία 99 χρονών ο σύντροφος Κώστας Κουτμάνης. Ακαταπόνητος επαναστάτης κομμουνιστής, μαχητής του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, απ’ τους πρωτοπόρους του αντιρεβιζιονιστικού αγώνα στην πολιτική προσφυγιά, στέλεχος του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος της Ελλάδας. Επιθυμία του ήταν να μην γίνει επικήδεια τελετή και να αποτεφρωθεί. Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ εκφράζει σε όλους τους δικούς του θερμά συλληπητήρια.


201606 Δεκ

Όλοι στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την εφαρμογή του 3ου μνημονίου και, όπως δηλώνει, επείγεται να ολοκληρώσει τον δεύτερο κύκλο προαπαιτούμενων που έχει υπαγορεύσει η τρόικα. Η “δεύτερη αξιολόγηση” ανοίγει έναν ακόμα γύρο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης που έχει στο επίκεντρό της νέες σημαντικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η παραπλανητική προπαγάνδα της κυβέρνησης πως η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, δηλαδή η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, θα οδηγήσει σε “ρύθμιση του χρέους” που, τάχα, θα έχει “θετικό αντίκτυπο” στους εργαζόμενους και θα φέρει “ανάπτυξη” στη χώρα, μοναδικό στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό και τον εγκλωβισμό των εργαζομένων και του λαού σε νέες αυταπάτες, την απόσπαση της ανοχής τους στην επιβολή των μνημονιακών μέτρων.


201618 Νοε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της ΚΟ Γιαννίνων του Μ-ΛΚΚΕ

Η κρατική καταστολή και τρομοκρατία δεν μπορούν να κάμψουν τους αγώνες του λαού και των φοιτητών μας!

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την  αστυνομική επίθεση τρομοκρατικής καταστολής στην πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του πολυτεχνείου το 1973 που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα. Το ξύλο τα χημικά, οι ξυλοδαρμοί εκπροσώπων σωματείων και δημοτικών συμβούλων στην Αστυνομική διεύθυνση είναι συνέχεια της ίδιας πολιτικής της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποτυπώθηκε τις προηγούμενες μέρες με την επίσκεψη του εκπροσώπου των μακελάρηδων των λαών ΗΠΑ. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση εντείνει την πολιτική της καταστολής πολιτική που εφάρμοσαν και οι προκάτοχοί της Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ εν όψει των νέων βάρβαρων μέτρων και του τέταρτου μνημονίου που απεργάζονται οι δανειστές Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.


201617 Νοε

Τιμάμε την εξέργερση του Νοέμβρη 73 - Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία

Πάντα επίκαιρο το αντιαμερικάνικο - αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη '73
Όλοι στη διαδήλωση την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί

στην Αθήνα: Χρήστου Λαδά & Σταδίου στις 3.00μμ

στην Θεσσαλονίκη: Πολυτεχνείου στις 6.00μμ
Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση