Ανακοινώσεις

201702 Οκτ

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Καταλονία

Με ένα πρωτοφανές όργιο βίας και αυταρχισμού απάντησε η κυβέρνηση της Ισπανίας στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Καταλονία. Αφού πρώτα κήρυξε παράνομο μέσω του συνταγματικού δικαστηρίου το δημοψήφισμα η κυβέρνηση Ραχόι, κλιμάκωσε την πολιτική των αντιδημοκρατικών , τρομοκρατικών επιθέσεων και της κατάργησης της αυτονομίας της Καταλονίας. Ενεργοποιώντας τους δικαστικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς προσπάθησε να ακυρώσει το δημοψήφισμα και να απαγορέψει στον καταλανικό λαό να πάρει μέρος και να εκφράσει τη θέληση του.

Τη μέρα του δημοψηφίσματος και αφού δεν κατάφερε να πετύχει το σκοπό της για την ακύρωση του, η ισπανική κυβέρνηση ξεσκίζοντας τη μάσκα της δημοκρατίας, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, εξαπολύοντας κύμα άγριας τρομοκρατίας και καταστολής με απαγορεύσεις και ξυλοδαρμούς, με εκατοντάδες τραυματίες, κυνηγητά και συλλήψεις .


201707 Σεπ

Κατέφθασε ο Μακρόν με τα γαλλικά μονοπώλια που διεκδικούν μερίδιο από το ξεπούλημα της χώρας

Γαλλική επέλαση – γαλλικών πολυεθνικών κολοσσών – πραγματοποιείται με την επίσκεψη του Μακρόν στη χώρα μας. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, εκτός από τον υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Κλουζό, συνοδεύεται και από εκπρόσωπους 22 μεγάλων γαλλικών – πολυεθνικών εταιρειών.

Το ενδιαφέρον των μονοπωλιακών αυτών κολοσσών αφορά πολλούς τομείς της οικονομίας και σε διάφορα επίπεδα. Πέρα από τον χρηματοπιστωτικό τομέα για τον οποίο έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την πλευρά τους, στο στόχαστρό τους επίσης βρίσκονται οι τομείς των υποδομών, της ενέργειας, των υδρογονανθράκων, του τουρισμού, της ύδρευσης, των φαρμάκων – τροφίμων, των απορριμμάτων και της αεροναυπηγικής.


201706 Σεπ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μ-Λ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΛΑΪΚΟ ΔΡΟΜΟ"

1. Το καλοκαίρι έκλεισε το πρακτορείο εφημερίδων "Ευρώπη" μέσα από το οποίο διανέμονταν στα περίπτερα ο "Λαϊκός Δρόμος". Έτσι ξεκινήσαμε συνεργασία, όπως και μιά σειρά άλλα έντυπα με το μοναδικό πρακτορείο που απέμεινε, το "Άργος¨. Καθώς το τελευταίο φύλλο του "Λ.Δ." που κυκλοφόρησε στις 22 Ιούλη θα αποσυρθεί από το "Άργος" και ενδέχεται να παραμείνουν κάποια φύλλα στα περίπτερα, λόγω των προβλημάτων που προκύπτουν σε μια μεταβατική κατάσταση, οι αναγνώστες του "Λ.Δ" θα πρέπει να ζητούν και να παίρνουν το νέο φύλλο, αυτό που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο, 9 Σεπτέμβρη, και όχι το προηγούμενο.


201701 Σεπ

Διεθνιστικό διήμερο για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Διεθνιστικό διήμερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με συμμετοχή ελληνικών και ξένων οργανώσεων θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοέμβρη στην Αθήνα. Το διήμερο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ και του TKP/ML.

Ο κατάλογος των καλεσμάτων για συμμετοχές και παρεμβάσεις στο διήμερο παραμένει ανοιχτός, ενώ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή από το εξωτερικό η OCML-VP από τη Γαλλία, το CPA(M-L) από την Αυστραλία και η IARKP από την Αυστρία, και από τη χώρα μας θα κάνει παρέμβαση το ΕΚΚΕ.


201724 Αυγ

Για το αντικομμουνιστικό Συνέδριο της Εσθονίας

Με πρωτοβουλία της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώθηκε στις 23 Αυγούστου στο Ταλίν, Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η κληρονομιά του 21ου αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Αφετηρία των αντικομουνιστικών αυτών εκδηλώσεων αποτέλεσε το ψήφισμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2006 και ιδιαίτερα το ψήφισμα που ακολούθησε τον Απρίλη του 2009 περί «Ευρωπαϊκής Συνείδησης και Ολοκληρωτισμού», ενώ ακολούθησαν ανάλογες αντικομουνιστικές αποφάσεις της Ε.Ε.
Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017