Ανακοινώσεις

201707 Δεκ

Οι ΗΠΑ καταπατώντας τις διεθνείς συμφωνίες, αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ

Οι ΗΠΑ καταπατώντας τις διεθνείς συμφωνίες, αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, υποκινώντας μια νέα πολεμική ανάφλεξη στην περιοχή

Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος τρομοκράτης ξαναχτύπησε την καρδιά του Αραβικού κόσμου, τη μαρτυρική Παλαιστίνη. Με χθεσινοβραδινό διάγγελμά του ο επικεφαλής του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Τραμπ, καταπατώντας διεθνείς συμφωνίες, παραβιάζοντας αποφάσεις του ΟΗΕ, αναιρώντας ακόμα και τις δεσμεύσεις των προκατόχων του, προχώρησε στην προκλητική αναγνώριση της Ιερουσαλήμ σαν επίσημης πρωτεύουσας του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ, και μεταφέρει εκεί την αμερικάνικη Πρεσβεία.


201706 Δεκ

Με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν

Για το ζήτημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

Α. Κυρίαρχος ο ρόλος των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή, (κύρια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ)

1. Δεδομένου ότι ο χώρος της Νοτιοανατολικής Μεσογείου είναι ένας κόμβος μεγάλης στρατηγικής σημασίας που συνδέει τη Δύση με την Ανατολή, από τον οποίο διέρχεται ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής πρώτων υλών (πετρέλαια, φυσικό αέριο κλπ.), οι ελληνοτουρκικές σχέσεις επηρεάζονται καθοριστικά  από το ρόλο, τα συμφέροντα και τις παρεμβάσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας και του ανταγωνισμού τους για τον έλεγχο και την κυριαρχία πάνω σε όλη την Α. Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή.


201717 Νοε

Όλοι στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση για να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά να τιμήσουν αγωνιστικά την επέτειο από εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του '73 συμμετέχοντας στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και διαδήλωση προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Προσυγκέντρωση του Μ-Λ KKE στη διασταύρωση Σταδίου και Χρ. Λαδά στις 3.00μμ

ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - Πολυτεχνείο!


201730 Οκτ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης εκπαιδευτικών ν. Ηρακλείου για τα γεγονότα στο καλλιτεχνικό σχολείο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ… ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ.

- ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΕΣ.

- ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

- ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


201702 Οκτ

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Καταλονία

Με ένα πρωτοφανές όργιο βίας και αυταρχισμού απάντησε η κυβέρνηση της Ισπανίας στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Καταλονία. Αφού πρώτα κήρυξε παράνομο μέσω του συνταγματικού δικαστηρίου το δημοψήφισμα η κυβέρνηση Ραχόι, κλιμάκωσε την πολιτική των αντιδημοκρατικών , τρομοκρατικών επιθέσεων και της κατάργησης της αυτονομίας της Καταλονίας. Ενεργοποιώντας τους δικαστικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς προσπάθησε να ακυρώσει το δημοψήφισμα και να απαγορέψει στον καταλανικό λαό να πάρει μέρος και να εκφράσει τη θέληση του.

Τη μέρα του δημοψηφίσματος και αφού δεν κατάφερε να πετύχει το σκοπό της για την ακύρωση του, η ισπανική κυβέρνηση ξεσκίζοντας τη μάσκα της δημοκρατίας, έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, εξαπολύοντας κύμα άγριας τρομοκρατίας και καταστολής με απαγορεύσεις και ξυλοδαρμούς, με εκατοντάδες τραυματίες, κυνηγητά και συλλήψεις .
100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017