Ανακοινώσεις

201719 Ιούν

Ανακοίνωση του Μ-ΛΚΚΕ

Ο νέος θρίαμβος της κυβέρνησης Τσίπρα δεν έχει άλλο περιεχόμενο από την διαιώνιση της επιτροπείας και της βαρβαρότητας.

Και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, για το οριστικό τέλος σε ένα χρόνο από σήμερα των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση...” (Διάγγελμα Τσίπρα 16-6)

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση αυτής της “επιτυχίας”, μέχρι πριν λίγες μέρες ψήφιζαν σωρηδόν τα εκατοντάδες των προαπαιτούμενων που απαιτούσαν οι δυνάστες του τόπου, για την ολοκλήρωση (!) της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος, την εξασφάλιση της νέας δόσης που σχεδόν αυτούσια επιστρέφουν στους τοκογλύφους και ένα... νεύμα όπως εξελίχθηκε τελικά για το χρέος. Μέτρα που εκτός όλων των άλλων (φόροι, συντάξεις, κόκκινα δάνεια κλπ), σηματοδοτούν και ένα νέο αντιδραστικό “άλμα” στο ζήτημα της εκχώρησης των δημόσιων επιχειρήσεων, αφού το ξεπούλημα που συντελείται επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ακόμα και το 40% της παραγωγής ενέργειας της χώρας!


201716 Ιούν

Πολιτική εκδήλωση για να τιμήσουμε τη ζωή και τη δράση του συντρόφου Ηλία Μεταλλίδη

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει πολιτική εκδήλωση για να τιμήσουμε την επαναστατική δράση και προσφορά του κομμουνιστή Ηλία Μεταλλίδη στο λαικό, αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα της χώρας μας.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο, 1 Ιούλη, 8 μ.μ. στο Σήμα (Ισαύρων 29Γ, Εξάρχεια).

Εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ θα μιλήσει ο σύντροφος Θανάσης Τσιριγώτης.

Στα πλαίσια της πολιτικής εκδήλωσης θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ  "Γειά σας και καλή αντάμωση ως νικητές", (διάρκειας 52 λεπτών), που σκηνοθέτησε ο Νίκος Νούλας και ακολουθεί τη δράση των ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας το διάστημα από το Δεκέμβρη του 1948 μέχρι το Σεπτέμβρη του 1949, μέσα από τις αφηγήσεις του ήρωα του ΔΣΕ, Ηλία Μεταλλίδη.


201715 Ιούν

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στο σύντροφο Ηλία Μεταλλίδη

Πέθανε, την Τετάρτη 14 Ιούνη, ο φλογερός επαναστάτης κομμουνιστής Ηλίας Μεταλλίδης. Σήμερα το απόγευμα, 15 Ιούνη, έγινε η πολιτική κηδεία του στο ηρωικό χωριό που γεννήθηκε, ανδρώθηκε και γαλουχήθηκε στα επαναστατικά ιδανικά, στην Ξηρόβρυση Κιλκίς, που τόσο αγαπούσε.

Σε κλίμα αγωνιστικής συγκίνησης για το θάνατο ενός σπουδαίου κομμουνιστή, συγγενείς, σύντροφοι, συγχωριανοί έδωσαν το παρόν και αποχαιρέτησαν το σύντροφο Μεταλλίδη.


201715 Ιούν

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός από το Μ-Λ ΚΚΕ

Υπάρχουν άνθρωποι που περνούν αθόρυβα απ αυτή τη ζωή . Υπάρχουν κι άλλοι που αφήνουν πίσω τους βαθειά αποτυπώματα. Όχι για να διασώσουν την υστεροφημία τους, όχι. Αλλά γιατί τους έτρωγε το σαράκι του κοινωνικού χρέους και τους οδηγούσε σ ένα φως ανέσπερο. Ένα φως που φώτιζε τα μεγάλα γράμματα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας και της προκοπής αυτού του τόπου, τα μεγάλα γράμματα της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σε όλους αυτούς , εμείς οφείλουμε πολλά. Πολλά και για πολύ. Ένας απ’ αυτούς ήταν – είναι καλυτέρα να λέμε - ο σύντροφος μας ο Ηλίας Μεταλλίδης.


201715 Ιούν

ΚΚΕ(μ-λ): Ηλίας Μεταλλίδης, Έφυγε ένας περήφανος και παντοτινός κομμουνιστής και αντάρτης!

Με συγκίνηση πληροφορηθήκαμε σήμερα 14 Ιουνίου 2017 τον θάνατο του αγωνιστή, κομμουνιστή και παντοτινού αντάρτη Ηλία Μεταλλίδη. Από το 1943 που έγινε μέλος της ΕΠΟΝ και του ΚΚΕ στο μετέπειτα μαρτυρικό χωριό του, την Ξηρόβρυση Κιλκίς ως τα σήμερα, ως μέλος του Μ-Λ ΚΚΕ ο Ηλίας Μεταλλίδης περπάτησε την ζωή του μέσα στον κίνδυνο του θανάτου και στις διώξεις, αγέρωχος, απροσκύνητος και πιστός στις ιδέες της επανάστασης και της κοινωνικής ισότητας. Ο Μεταλλίδης ήταν από την γενιά εκείνων των αγωνιστών που δεν σκύψανε το κεφάλι σε καμιά άδικη εξουσία. Αγωνίστηκε ενάντια στους ξένους κατακτητές και τα ντόπια δουλικά τους, υπήρξε αντάρτης του ΕΛΑΣ και στέλεχος -λοχαγός του ΔΣΕ, τιμήθηκε με δύο μετάλλια ανδρείας για τη συμμετοχή του στις μάχες του Γράμμου, τραυματίστηκε τέσσερις φορές και όταν χρειάστηκε στα χρόνια της αναγκαστικής προσφυγιάς αγωνίστηκε ενάντια σε όσους πρόδωσαν και ανέτρεψαν τις σοσιαλιστικές ιδέες και κατακτήσεις στην Σοβιετική Ένωση. Ανάμεσα σε άλλους χιλιάδες πολιτικούς πρόσφυγες οι οποίοι παρά τις διώξεις αντιτάχθηκαν στην κακόφημη 6η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ και στις πραξικοπηματικές επεμβάσεις στα εσωτερικά του κόμματος.
Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση