Ανακοινώσεις

201818 Οκτ

Ανακοίνωση για την 74η επέτειο από την Απελευθέρωση της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ

74 χρόνια έχουν περάσει από την ιστορική μέρα της 18ης Οκτωβρίου 1944, όταν η XIIΙ μεραρχία του ΕΛΑΣ με επικεφαλής τον πρωτοκαπετάνιο του, Άρη Βελουχιώτη, έμπαινε θριαμβευτικά στην πόλη της Λαμίας και έβαζε τέλος στη ναζιστική κατοχή.

Τα καλύτερα παιδιά του λαού, οι μαχητές και μαχήτριες του ΕΛΑΣ, οι αγωνιστές και αγωνίστριες του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, οι ήρωες και ηρωίδες του επαναστατικού ΚΚΕ μπήκαν μπροστάρηδες στον αγώνα για το διώξιμο του ναζί-φασίστα κατακτητή. Έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία, την ελευθερία του λαού και της πατρίδας, αφήνοντας βαθιές παρακαταθήκες στο λαϊκό κίνημα, χαραγμένες με χρυσά γράμματα στη μνήμη του ελληνικού λαού.


201813 Οκτ

Έκτακτη ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την επίσκεψη στη Μακρόνησο

Η προγραμματισμένη επίσκεψη μνήμης και τιμής του Μ-Λ ΚΚΕ στη Μακρόνησο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των ισχυρών ανέμων που θα συνεχίσουν να πνέουν στην περιοχή καθ' όλο το σαββατοκύριακο. Το Λιμεναρχείο Λαυρίου δεν επιτρέπει τον απόπλου των πλοίων για τη Μακρόνησο, καθώς το νησί δεν διαθέτει λιμάνι παρά μόνο έναν υποτυπώδη μώλο που δεν επιτρέπει την προσέγγιση όταν πνέουν άνεμοι πάνω από 5 μποφόρ.

Το Μ-Λ ΚΚΕ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους εκατοντάδες συντρόφους, συναγωνιστές και φίλους, από όλη τη χώρα, που εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, και δήλωσαν συμμετοχή. Αρκετοί, μάλιστα, για δεύτερη φορά αφού συμμετείχαν και στην περυσινή επίσκεψή μας στο μαρτυρικό νησί.


201811 Οκτ

Επίσκεψη στη Μακρόνησο στις 14 Οκτώβρη 2018 – Κάλεσμα συμμετοχής

Η ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ αποφάσισε, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, να οργανώσει, την Κυριακή 14 Οκτώβρη, επίσκεψη στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου, 70 χρόνια από τη μεγάλη σφαγή στο Α’ ΕΤΟ, το 1948, και να αποτίσει φόρο τιμής στους λαϊκούς αγωνιστές και στους κομμουνιστές, που πάλεψαν για τα μεγάλα ιδανικά. Αυτή θα είναι και η κεντρική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.

Για την επίσκεψη στη Μακρόνησο ισχύουν τα εξής:


201829 Αυγ

Στα δίχτυα του αμερικάνικου και γερμανικού ιμπεριαλισμού τα Δυτικά Βαλκάνια

Η Κυβέρνηση Τσίπρα σε ρόλο δραστήριου πλασιέ

Στο Λονδίνο βρέθηκε ο Τσίπρας την Τρίτη, 10 Ιούλη, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής των Δ. Βαλκανίων η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της λεγόμενης «Διαδικασίας Βερολίνου». Είναι η πρώτη φορά από το 2014 – οπότε εγκαινιάστηκε η Σύνοδος αυτή από την Μέρκελ – που έλληνας πρωθυπουργός καλείται να συμμετάσχει και η Ελλάδα να γίνει πλήρες μέλος σε αυτή τη «Διαδικασία». Η πρόσκληση αυτή στον Τσίπρα έγινε ως ανταμοιβή και αναγνώριση των «φιλότιμων» προσπαθειών του ίδιου και της κυβέρνησής του για την προώθηση και υλοποίηση στην περιοχή των γενικότερων γεωστρατηγικών και οικονομικών στόχων της Γερμανίας, των ΗΠΑ και των εταίρων τους.


201827 Αυγ

ΔΕΘ 2018: ΕΞΩ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Με τυμπανοκρουσίες ανακοίνωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια. Η εξοργιστική όμως κυβερνητική προπαγάνδα για το τέλος των μνημονίων συντρίβεται καθημερινά στις μυλόπετρες της σκληρής πραγματικότητας, αυτής της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης του λαού.
6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017