Αναζήτηση περιεχομένων με λέξη-κλειδί: « φασισμός »

Υπάρχουν 14 άρθρα που περιέχουν την λέξη-κλειδί: φασισμός.
Βρίσκεστε στην 1η από τις 3 συνολικά σελίδες
Τα πιο πρόσφατα άρθρα προβάλλονται πρώτα. Αλλάξτε τον τρόπο ταξινόμησης
201804 Δεκ

Φασιστική συμμορία σε θέση μάχης ενάντια σε μαθητές στο Ηράκλειο

Στην ενότητα: Εκπαίδευση

Την ημέρα της διοργάνωσης των υποκινούμενων από τους φασιστικούς κύκλους εθνικιστικών συλλαλητηρίων (Πέμπτη 29/11), ε­πέλεξε η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής να κάνει επίδειξη τρομοκρατικής δράσης έναντι των μαθητών και των εκπαιδευτικών του 1ου ΓΕΛ-ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟΥ. Στόχος της είναι να απειλήσει και να εκφοβίσει το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα που αντιστέκεται στο σκοταδιστικό και επικίνδυνο -για τα λαϊκά δικαιώματα και την ειρήνη στην περιοχή - κλίμα του εθνικισμού, του σοβινισμού και της μισαλλοδοξίας, που επιδιώκουν να επιβάλλουν συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα οι φασιστικοί και αντιδραστικοί κύκλοι στον τόπο μας και διεθνώς.


201805 Δεκ

«Έχουμε ευθύνη ΔΑΣΚΑΛΟΙ Εμείς να σταματήσουμε το δηλητήριο. Έχουμε ευθύνη»

Στην ενότητα: Εκπαίδευση

Ήμουν εκεί, μαζί με άλλους, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες και διαδηλώσεις.

Για την Παιδεία που ονειρεύτηκαν και τους στέρησαν οι κυβερνήσεις, για τη ζωή που έχουν δικαίωμα να οραματίζονται και υποχρέωση να διεκδικούν με αγώνες.

Ήμουν εκεί, μαζί με άλλους, τις περισσότερες φορές κοιτώντας το χαμόγελό τους, το καθαρό τους βλέμμα, το σηκωμένο μέ­τωπο ψηλά. Ακούγοντας κι εγώ και φωνά­ζοντας μαζί τους τα ρυθμικά συνθήματα, ριγώντας όταν χτυπούσαν δυνατά τα χέρια τους…όχι σε κάποιον που βάλθηκε να κλέ­ψει τη φωτιά απ’ τη νεανική καρδιά και το μυαλό τους προτού ακόμη αυτή φουντώσει και τους κάψει….για να ακουστεί ο ήχος στα πιο «ψηλά πατώματα», εκείνα που ζουν όσοι αποφασίζουν τα μελλούμενα και τους θέλουν όλους υποταγμένους, καλοθελητές, κλακαδόρους κι αδιάφορους.


201801 Νοε

Με αφορμή τη δολοφονία του Κατσίφα

Στην ενότητα: Επικαιρότητα

Ακροδεξιό παραλήρημα (και) στην αξιωματική αντιπολίτευση

Η υπόθεση του Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην Αλβανία, έχει σίγουρα προκαλέσει πλήθος συζητήσεων, ανακοινώσεων και τοποθετήσεων. Ανεξάρτητα από την αλήθεια που αφορά το ίδιο το περιστατικό και που πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαλευκανθεί, ένα είναι βέβαιο: ότι το γεγονός έχει αξιοποιηθεί από τους ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους εκατέρωθεν των συνόρων, οι οποίοι επιδίδονται σε επικίνδυνες παραληρηματικές ανακοινώσεις και πράξεις, ρατσιστικού, αλυτρωτικού και πολεμοχαρούς περιεχομένου. Και αυτό σίγουρα είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, ειδικά σε μια περίοδο που στην περιοχή των Βαλκανίων τα συγκρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα αναμοχλεύουν μίση και διενέξεις, προετοιμάζουν επαναχαράξεις, ανακατατάξεις και συγκρούσεις, σε βάρος πάντα των λαών.


201614 Νοε

Ενάντια στα μνημόνια υποδούλωσης και εξαθλίωσης του λαού, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο

Στην ενότητα: Προκηρύξεις Μ-Λ ΚΚΕ

ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες της αντίδρασης να διαστρέψει, να καπηλευτεί, να συκοφαντήσει και να αφανίσει το Πολυτεχνείο, ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη παραμένει άσβηστος στη συνείδηση της ανυπότακτης νεολαίας, του εργαζόμενου λαού και των δημοκρατικών μαζών. Ανυψώνει το Πολυτεχνείο σε διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.

Ο αγώνας αυτός γίνεται εξαιρετικά επίκαιρος στις τωρινές συνθήκες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονιόδουλων κυβερνήσεων και των κάθε λογής υποτακτικών της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών και κηδεμόνων της, Ευρωπαίων και Αμερικανών. Στις συνθήκες που ο φασισμός έχει σηκώσει ξανά το κεφάλι ενώ εντείνεται η αντιδημοκρατική πολιτική και δυναμώνει η απειλή του πολέμου στην περιοχή μας και σ' όλο τον κόσμο.


201614 Νοε

43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Πάντα επίκαιρο το αντιαμερικάνικο - αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα μπροστά και στην προκλητική επίσκεψη Ομπάμα στη χώρα μας 

Όλοι στις διαδηλώσεις την Τρίτη 15 και Πέμπτη 17 Νοέμβρη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία 

43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά  τις αδιάλειπτες προσπάθειες της αντίδρασης να διαστρέψει, να καπηλευτεί, να συκοφαντήσει και να αφανίσει το Πολυτεχνείο, ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη παραμένει άσβηστος στη συνείδηση της ανυπότακτης νεολαίας και των δημοκρατικών μαζών του εργαζόμενου λαού, ανυψώνοντας το Πολυτεχνείο σε διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.

Ο αγώνας αυτός γίνεται εξαιρετικά επίκαιρος στις τωρινές συνθήκες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονιόδουλων κυβερνήσεων και των κάθε λογής υποτακτικών της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών και κηδεμόνων της, Ευρωπαίων και Αμερικανών. Στις συνθήκες που ο φασισμός έχει σηκώσει ξανά το κεφάλι ενώ εντείνεται η αντιδημοκρατική πολιτική και δυναμώνει η απειλή του πολέμου στην περιοχή μας και σ' όλο τον κόσμο.


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017