Αναζήτηση περιεχομένων με λέξη-κλειδί: « εθνικισμός »

Υπάρχουν 2 άρθρα που περιέχουν την λέξη-κλειδί: εθνικισμός.
Τα πιο πρόσφατα άρθρα προβάλλονται πρώτα. Αλλάξτε τον τρόπο ταξινόμησης
201805 Δεκ

«Έχουμε ευθύνη ΔΑΣΚΑΛΟΙ Εμείς να σταματήσουμε το δηλητήριο. Έχουμε ευθύνη»

Στην ενότητα: Εκπαίδευση

Ήμουν εκεί, μαζί με άλλους, στις συγκεντρώσεις, στις πορείες και διαδηλώσεις.

Για την Παιδεία που ονειρεύτηκαν και τους στέρησαν οι κυβερνήσεις, για τη ζωή που έχουν δικαίωμα να οραματίζονται και υποχρέωση να διεκδικούν με αγώνες.

Ήμουν εκεί, μαζί με άλλους, τις περισσότερες φορές κοιτώντας το χαμόγελό τους, το καθαρό τους βλέμμα, το σηκωμένο μέ­τωπο ψηλά. Ακούγοντας κι εγώ και φωνά­ζοντας μαζί τους τα ρυθμικά συνθήματα, ριγώντας όταν χτυπούσαν δυνατά τα χέρια τους…όχι σε κάποιον που βάλθηκε να κλέ­ψει τη φωτιά απ’ τη νεανική καρδιά και το μυαλό τους προτού ακόμη αυτή φουντώσει και τους κάψει….για να ακουστεί ο ήχος στα πιο «ψηλά πατώματα», εκείνα που ζουν όσοι αποφασίζουν τα μελλούμενα και τους θέλουν όλους υποταγμένους, καλοθελητές, κλακαδόρους κι αδιάφορους.


201801 Νοε

Με αφορμή τη δολοφονία του Κατσίφα

Στην ενότητα: Επικαιρότητα

Ακροδεξιό παραλήρημα (και) στην αξιωματική αντιπολίτευση

Η υπόθεση του Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών στην Αλβανία, έχει σίγουρα προκαλέσει πλήθος συζητήσεων, ανακοινώσεων και τοποθετήσεων. Ανεξάρτητα από την αλήθεια που αφορά το ίδιο το περιστατικό και που πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαλευκανθεί, ένα είναι βέβαιο: ότι το γεγονός έχει αξιοποιηθεί από τους ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους εκατέρωθεν των συνόρων, οι οποίοι επιδίδονται σε επικίνδυνες παραληρηματικές ανακοινώσεις και πράξεις, ρατσιστικού, αλυτρωτικού και πολεμοχαρούς περιεχομένου. Και αυτό σίγουρα είναι μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, ειδικά σε μια περίοδο που στην περιοχή των Βαλκανίων τα συγκρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα αναμοχλεύουν μίση και διενέξεις, προετοιμάζουν επαναχαράξεις, ανακατατάξεις και συγκρούσεις, σε βάρος πάντα των λαών.


  

6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017