Αναζήτηση περιεχομένων με λέξη-κλειδί: « Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση »

Υπάρχουν 15 άρθρα που περιέχουν την λέξη-κλειδί: Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση.
Βρίσκεστε στην 1η από τις 3 συνολικά σελίδες
Τα πιο πρόσφατα άρθρα προβάλλονται πρώτα. Αλλάξτε τον τρόπο ταξινόμησης
201617 Ιούν

Το κλείσιμο του σ. Α.Παπαδόπουλου στον 2ο κύκλο της συζήτησης του διημέρου για την ΜΠΠΕ

Στην ενότητα: Ιδεολογική Πάλη

Σύντροφοι, καταρχήν, να πω γιατί εμείς θέλαμε να γίνει αυτή η εκδήλωση. Είπε ο σύντροφος Σπύρος πώς το είδε το ΚΚΕ (μ-λ). Προφανώς, θέλαμε να γίνει αυτή η εκδήλωση για να συζητήσουμε πάνω σ’ένα κορυφαίο γεγονός, το οποίο συμπυκνώνει και ανέδειξε θεμελιώδη ιδεολογικά, πολιτικά και θεωρητικά ζητήματα, το ζήτημα της σοσιαλιστικής επανάστασης και καπιταλιστικής παλινόρθωσης. Και θέλαμε ακριβώς αυτή την επαναστατική παρακαταθήκη, που μας δίνει αυτός ο μεγάλος αγώνας, να τη φέρουμε στο σήμερα, να την ενσωματώσουμε, να την αξιοποιήσουμε, να τη συζητήσουμε, να την αναδείξουμε, να την κάνουμε βάση για την υπόθεση της ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος.

Αλλά αν έχει μία σημασία η συζήτηση που γίνεται για αυτό το ζήτημα, έχει θα έλεγα, στις σημερινές συνθήκες, ίσως μεγαλύτερη σημασία, να μην πω μεγαλύτερη αλλά την ίδια σημασία, πως αυτό γίνεται απο τις δυο οργανώσεις μας. Θα μπορούσε να κάνει ο καθένας μόνος του μία συζήτηση-εκδήλωση γι’ αυτό το ζήτημα. Το ότι επιλέγουμε, νομίζω, και οι δύο οργανώσεις, τουλάχιστον εμείς, από τη δική μας την πλευρά, να γίνει αυτό από τις δύο οργανώσεις, και να συζητήσει το δυναμικό και οι καθοδηγήσεις τους πάνω σε αυτά τα θεμελιώδη ζητήματα, είναι νομίζουμε κάτι ξεχωριστό, το υπογραμμίζουμε, το σημειώνουμε.


201617 Ιούν

Το κλείσιμο του σ. Θ.Τσιριγώτη στον 3ο κύκλο της συζήτησης του διημέρου για την ΜΠΠΕ

Στην ενότητα: Ιδεολογική Πάλη

Σύντροφοι κουβεντιάζουμε δύο μέρες εκτιμώ ζητήματα τα οποία είναι σε επίπεδο Γέηλ, Λόντον Σκουλ οφ Εκονόμικς. Δηλαδή, ό,τι σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα οποία συνεπήραν εκατομμύρια εκατομμυρίων ανθρώπων και μια ολόκληρη περίοδο τον 20ο αιώνα, προσπαθούμε να τα λύσουμε σε ένα αμφιθέατρο. Αυτό είναι εξαιρετικά σύνθετο έργο, είναι πάρα πολύ δύσκολο, και από αυτή την άποψη και ως Μ-Λ ΚΚΕ θα λέγαμε ότι θα πρέπει να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αυτοπεποίθηση αλλά και τη μέγιστη δυνατή σεμνότητα. Αυτή είναι η δική μας ντιρεκτίβα στα μέλη και τους συντρόφους μας. Ότι θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε όχι μονάχα τη μεγάλη απεραντοσύνη των σκοπών του κομμουνιστικού κινήματος, αλλά ταυτόχρονα στις σημερινές συνθήκες να φέρουμε σε πέρας τους σκοπούς του κινήματός μας.


201617 Ιούν

Το κλείσιμο του σ. Πέτρου Κουφοβασίλη στον 1ο κύκλο της συζήτησης του διημέρου για την ΜΠΠΕ

Στην ενότητα: Ιδεολογική Πάλη

- Αυτό για το οποίο γίνεται λόγος είναι αν μπορεί να υπάρχει ένα διεθνές κέντρο, επί της ουσίας μια νέα Διεθνής. Χρειάζεται πράγματι η δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου των κομμουνιστικών, μαρξιστικών – λενινιστικών κομμάτων και οργανώσεων;

Ένα “διεθνές κέντρο” ποιοι θα το απαρτίζουν; Μια από τις ιδιομορφίες της πορείας εξέλιξης του μαρξιστικού – λενινιστικού κινήματος, είναι ότι σε κάθε χώρα, στην Ευρώπη ιδιαίτερα αλλά και παντού, δημιουργήθηκαν όχι μια αλλά συχνά πολλές οργανώσεις που αναφέρονται στον μαρξισμό – λενινισμό. Και ποιος θα αποφασίζει ποιος είναι ή δεν είναι μ-λ;

Δεν υπήρξε ούτε στη δεκαετία του '60, ούτε βέβαια κατοπινά κάποια “θυελλώδης” ανάπτυξη του μ-λ κινήματος διεθνώς. Αντίθετα, υπήρξαν κατά κανόνα, ειδικά μάλιστα στην Ευρώπη, εξαιρετικά περιορισμένες αριθμητικά δυνάμεις. Άλλο ζήτημα είναι ότι αναμφισβήτητα, από γενική άποψη, διέθεταν ηθική και πολιτική υπεροχή απέναντι στον ντόπιο και διεθνή ρεβιζιονισμό.


201617 Ιούν

Τα κείμενα εισηγήσεων των σ. του ΚΚΕ(μ-λ) στο διήμερο για τη ΜΠΠΕ

Στην ενότητα: Ιδεολογική Πάλη

Μπορείτε να κατεβάσετε τα κείμενα των εισηγήσεων που διαβάστηκαν εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ) στο Διήμερο για την Μ.Π.Π.Ε. πατώντας εδώ

Εισηγητικά εκ μέρους του ΚΚΕ(μ-λ) το λόγο είχαν οι σύντροφοι Π. Χουντής στην πρώτη εκδήλωση, Ν. Παπαβασιλείου στην απογευματινή εκδήλωση της πρώτης ημέρας καθώς και ο Δ. Μάνος στην εκδήλωση της δεύτερης ημέρας.


201617 Ιούν

Η εισήγηση του σ. Χρήστου Μπίστη του ΕΚΚΕ στον 3ο κύκλο της συζήτησης του διημέρου για την ΜΠΠΕ

Στην ενότητα: Ιδεολογική Πάλη

50 χρόνια μετά

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΣΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Η απόδοση τιμής στη Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα και η μελέτη των συμπερασμάτων της με αφορμή τα 50 χρόνια απ’ το ξέσπασμά της δεν αποτελεί παρελθοντολογία, ούτε αφορά μόνο την κινέζικη επανάσταση, αλλά την μελέτη και την αναζήτηση συμπερασμάτων για τις κατακτήσεις και τις ανατροπές των σοσιαλιστικών επαναστάσεων του 20ου αιώνα συνολικά, για την αναζήτηση απαντήσεων σε βασικά θεωρητικά και ιδεολογικά ερωτήματα και την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος, αλλά και για την αποκατάσταση της αυτοπεποίθησης και της επαναστατικής ενότητας, όχι μόνο των κομμουνιστών αλλά και της παγκόσμιας εργατικής τάξης και των λαών στην κρίσιμη περίοδο που περνάμε σήμερα.


Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017