Αρχική Σελίδα

201809 Δεκ

Ιστορικές «παλικαριές»… του σημερινού ΚΚΕ

«…Για τα 100 τιμημένα και ηρωικά χρόνια του ΚΚΕ νιώθουμε δικαιολογημένη υπερηφάνεια… το ΚΚΕ άντεξε παλικαρίσια σε όλες τις στροφές της ταξικής πάλης… στάθηκε όρθιο στο μεγάλο ιστορικό πισωγύρισμα της αντεπανάστασης του 1991… » (Κουτσούμπας Δ. 22/11/2018).

Το παραπάνω απόσπασμα (αν και αποτελεί πανομοιότυπη επανάληψη από λόγους πολλών αντίστοιχων παλαιότερων εκδηλώσεων) εκφωνήθηκε στην 20ή διεθνή συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, για την οποία ο Περισσός περηφανεύεται ότι συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Χωρίς να αποτελεί αντικείμενο του άρθρου, για την ιστορία να πούμε ότι αυτή η «διεθνής» αποτελείται στη συντριπτική της πλειοψηφία από παραδομένα ρεβιζιονιστικά κόμματα, με ιδιαίτερα επιβαρυμένο «πολιτικό μητρώο», τα οποία υπήρξαν και παραμένουν άλλωστε οι ιδεολογικοί και πολιτικοί συνοδοιπόροι του ΚΚΕ εδώ και πολλές δεκαετίες. Ξεχωριστή σε «παλικαριά» συμμετοχή, σίγουρα, αυτή του… ΚΚ Κίνας, το οποίο καλείται και συμμετέχει (με πρωτοβουλία του ΚΚΕ) σ’ αυτές τις συνάξεις του ρεφορμισμού τα τελευταία χρόνια.


201809 Δεκ

ΚΙΝΑΛ - Ποτάμι (και ΝΔ): πλήρης κάλυψη στον Σημίτη!

Στην ενότητα: Επίκαιροι Σχολιασμοί

Με αφορμή το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Σημίτη, κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Γεννηματά – Τσίπρα, με έπαθλο την ηγεμονία στο χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς.

Από την πρώτη στιγμή, οι αλληλοϋποβλεπόμενοι δελφίνοι που συναπαρτίζουν το ΚΙΝΑΛ, συγχρωτίστηκαν υψώνοντας ασπίδα προστασίας προς τον πρώην πρωθυπουργό, ανακυκλώνοντας τα γνωστά περί “νέου 89”.201807 Δεκ

Ο αμερικανός πρέσβης στηρίζει ένθερμα την κυβέρνηση Τσίπρα

Στην ενότητα: Επικαιρότητα

 

Πρόσφατα ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, σε ομιλία του στο Συνέδριο για την Ελληνική Οικονομία, που οργάνωσε το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο στις 3 Δεκεμβρίου, αλλά και σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνοαμερικανική εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», δημοσιευμένη στις 4 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε στα σχέδια των ΗΠΑ για την Ελλάδα το επόμενο διάστημα και προχώρησε σε εγκωμιαστικά σχόλια προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την ένθερμη ευθυγράμμισή της με αυτές ακριβώς τις επιδιώξεις, αποδίδοντάς της μεταξύ άλλων την υποτιθέμενη επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά και τη θέλησή της να επιλύσει διπλωματικά θέματα που χρονίζουν στα Βαλκάνια, προκειμένου να προχωρήσει η ένταξή τους σε Ε.Ε και ΝΑΤΟ, εννοώντας τη στάση της για τη σύμφωνία των Πρεσπών.


201806 Δεκ

Σύγκρουση και συναλλαγή της ιταλικής κυβέρνησης με τους ιθύνοντες της ΕΕ

Στην ενότητα: Διεθνή

Η κρίση που έχει ξεσπάσει με αφορμή την έγκριση του ιταλικού προϋπολογισμού από την Κομισιόν αποτελεί (μαζί με το προσφυγικό) την κορυφή του παγόβουνου των συσσωρευμένων αντιθέσεων ανάμεσα στην ιταλική πλουτο­κρατία και τον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.201806 Δεκ

10 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο αγώνας ενάντια στην καταστολή και την τρομοκρατία συνεχίζεται!

Στην ενότητα: Νεολαία

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Με την πράξη αυτή, το αντιλαϊκό έργο που για χρόνια παιζόταν από το αστικό σύστημα και τις αντιδραστικές κυβερνήσεις του σε βάρος του λαού, φανερώθηκε με τον πιο συμβολικό τρόπο: η νεολαία είδε στη δολοφονία του μαθητή, τη δολοφονία των ονείρων και των δικαιωμάτων της, τη δολοφονία του μέλλοντός της.


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017