Αρχική Σελίδα

201817 Οκτ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ για την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά

Στην ενότητα: Δελτία τύπου

Κυβερνητική κρίση ξέσπασε ύστερα από την υποβολή παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά την οποία έκανε αποδεκτή ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, αναλαμβάνοντας ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη διαμάχη που υπόβοσκε, εδώ και καιρό, ανάμεσα στον Ν. Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας και αρχηγό των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, που ξέσπασε ανοιχτά στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο, ο Α. Τσίπρας τάχθηκε με το μέρος του δεύτερου, ξεκαθαρίζοντας πως θα πάει μέχρι τέλους μαζί του και σπρώχνοντας σε παραίτηση τον πρώτο.


201817 Οκτ

Ο Ρουβίκωνας, το πανεπιστημιακό άσυλο και οι «δημοκρατικές» …ευαισθησίες της κυρίαρχης προπαγάνδας

Στην ενότητα: Νεολαία

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία με αφορμή την κατάληψη αίθουσας στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας από μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας». Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτέλεσε βασικό θέμα στα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών, η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων έκαναν δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας «να παρθούν άμεσα μέτρα» κλπ. Ως Φοιτητική Πορεία θεωρούμε ότι:201816 Οκτ

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

Στην ενότητα: Δελτία τύπου

Η κυβέρνηση εκλιπαρεί  τα ξένα αφεντικά της να της δώσουν αναστολή εκτέλεσης των συντάξεων μέχρι τις εκλογές

Η κυβέρνηση Α. Τσίπρα κατέθεσε χθες, Δευτέρα, προς αξιολόγηση  στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 με δυο σενάρια. Στο βασικό σενάριο για το 2019 που προβλέπεται η περικοπή των συντάξεων το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στο 4,2% του ΑΕΠ. Στο σενάριο προθέσεων που δεν περιλαμβάνει τις περικοπές στις συντάξεις το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται στο 3,6% του ΑΕΠ.


201815 Οκτ

Η πρόταση της κυβέρνησης για διαπραγματεύσεις και τα ζητήματα της χώρας του Νεπάλ

Στην ενότητα: Επικαιρότητα

του Dharmendra Bastola, μέλους της Διαρκούς Επιτροπής του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Νεπάλ

Στο Νεπάλ, η κυβέρνηση του ενωμένου ρεβιζιονιστικού κόμματος του Πρατσάντα, που παρέδωσε τα όπλα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, και των ρεβιζιονιστών του ΚΚΝ/ΕΜΛ, μετά τις αθρόες συλλήψεις μελών και στελεχών του ΚΚ Νεπάλ, του κόμματος του Netra Bikram Chand (αξιωματικού του νικητή του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, γνωστού με το ψευδώνυμο “Biplav”), που δεν υιοθετεί τον κοινοβουλευτικό δρόμο για το σοσιαλισμό, προβαίνει σε έναν ελιγμό, προτείνοντας διαπραγματεύσεις, προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις στην πολιτική της. Προς τούτο, έχει προσωρινά απελευθερώσει πολλά στελέχη του ΚΚΝ, όπως τον Khadga Bahadur Bishwakarma (“Prakanda”), υπουργό της κυβέρνησης μετά τις εκλογές του 2008 που ανέδειξαν πρώτους τους μαοϊστές. Ο Prakanda, τον τελευταίο μήνα, μπήκε και βγήκε στη φυλακή πέντε φορές, καθώς η κυβέρνηση, παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων, εφεύρισκε νέες κατηγορίες σε βάρος του.

Για την τεταμένη κατάσταση στο Νεπάλ και τον ελιγμό της κυβέρνησης, ο “prologos.gr” ήρθε σε επαφή με τον Dharmendra Bastola (“Kanchan”), μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Νεπάλ, ο οποίος απέστειλε άρθρο του για τις εξελίξεις στη χώρα.201814 Οκτ

Βγήκε το πόρισμα για το πλοίο “Αγία Ζώνη”

Στην ενότητα: Επίκαιροι Σχολιασμοί

Για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν… η εφοπλιστική κερδοφορία είναι η αιτία!

«Και αν τα γεγονότα βοούν για την εγκληματική εφοπλιστική απληστία, που είτε με στόχο την αποζημίωση της ασφάλειας είτε με αυτόν της ασύδοτης κερδοσκοπίας είχε σαν αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοίου, άλλο τόσο είναι αποκαλυπτικά για την πλήρη αδυναμία του κράτους να αποτρέψει αυτή την οικολογική καταστροφή.


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017