Αρχική Σελίδα

201721 Μαϊ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη μνήμης και τιμής του Μ-Λ ΚΚΕ στη Μακρόνησο

Στην ενότητα: Ανακοινώσεις

Το Μ-Λ ΚΚΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες συντρόφων, συναγωνιστών και φίλων που αγκάλιασαν με αγωνιστική θέρμη την επίσκεψη μνήμης και τιμής στο θυσιαστήριο της Μακρονήσου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από το άνοιγμα του μαρτυρικού νησιού.

Από νωρίς το πρωί, το λιμάνι του Λαυρίου πλημμύρισε από κόκκινες σημαίες που κρατούσαν σύντροφοι παλιοί και νέοι, συναγωνιστές και φίλοι του Μ-Λ ΚΚΕ, που κατέφθασαν με πούλμαν από το κέντρο της Αθήνας. Από την στιγμή της άφιξης στον προβλήτα της Μακρονήσου επικρατούσε έντονη συγκίνηση και αγωνιστική ανάταση. Με πορεία, στην κεφαλή της οποίας οι σύντροφοι του Μ-Λ ΚΚΕ κρατούσαν πανό που ανέγραφε το σύνθημα “Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Μακρονήσου”, το πλήθος έφτασε στον πρώτο σταθμό της επίσκεψης, το μνημείο του Μακρονησιώτη, βροντοφωνάζοντας συνθήματα σ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης όπως “Τιμή και δόξα στους αγωνιστές!”, “Ούτε στα ξερονήσια – ούτε στις φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές!”, “Ο λαός δεν ξεχνά – τους αγωνιστές τιμά!”, “Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη!”. Εκεί εκ μέρους της ΚΕ του Μ-Λ ΚΚΕ οι σύντροφοι Αντώνης Παπαδόπουλος, Άκης Αδαμόπουλος, Θανάσης Τσιριγώτης και Ιωσήφ Σταυρίδης κατέθεσαν στεφάνι, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους χιλιάδες λαϊκούς αγωνιστές, αριστερούς και κομμουνιστές που πέρασαν από το ελληνικό “Νταχάου”, βασανίστηκαν από το μετεμφυλιακό κράτος και θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα μεγάλα ιδανικά του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού. Ο σ. Ιωσήφ Σταυρίδης εκφώνησε σύντομη ομιλία για τη θυσία των αγωνιστών της Μακρονήσου και τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας τότε και σήμερα.


201720 Μαϊ

Αντιδημοκρατική συμπεριφορά στελέχους του ΠΑΜΕ Φθιώτιδας και μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

Στην ενότητα: Δελτία τύπου

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε άλλο ένα μνημόνιο υπαγορευμένο από τους ιμπεριαλιστές δανειστές, αλυσοδένοντας τη χώρα σφιχτότερα με τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και τσακίζοντας ακόμη περισσότερο τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.  Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, τα οποία ουσιαστικά αποτελούν ένα 4ο μνημόνιο, που υπογράφεται και ψηφίζεται πριν ακόμα λήξει το τρίτο(!), έρχονται να προστεθούν σε όσα έχουν ψηφίσει η νυν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εδώ και 7 χρόνια.201719 Μαϊ

'"Αποδέσμευση" μετά το σοσιαλισμό ή αλλιώς ... "Μένουμε Ευρώπη"

Στην ενότητα: Πολιτικές Αναλύσεις

Η “Εισήγηση της ΚΕ του ΚΚΕ στο 20ό συνέδριο” περιέχει ξεχωριστό, εκτεταμένο κεφάλαιο “Για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από Ευρωζώνη – ΕΕ και τη θέση του ΚΚΕ”. Η θέση αυτή, (που συνοψίζεται επίσης στην “Πολιτική Απόφαση και στο “Κλείσιμο” του συνεδρίου) λέει στην πραγματικότητα με άλλα λόγια τα παρακάτω : Αλίμονό μας αν βγει η Ελλάδα απ' την Ευρωζώνη και την ΕΕ χωρίς προηγούμενα να έχει πάρει ο λαός στα χέρια  του “τα κλειδιά της οικονομίας” και χωρίς να έχει εγκαθιδρυθεί  η “εργατική εξουσία”, ο σοσιαλισμός. Κι επειδή αυτό δεν είναι θέμα του κοντινού μέλλοντος, ώσπου να εγκαθιδρυθεί ο σοσιαλισμός, δεν διεκδικούμε άμεσα και δεν παλεύουμε  για να βγει σήμερα η Ελλάδα από την ΕΕ, παρά επαναλαμβάνουμε σε “επαναστατική” κόπια όσα διατυμπανίζουν και οι ... θιασώτες του “Μένουμε Ευρώπη”. Αυτή είναι η ουσία της θέσης του ΚΚΕ.


201718 Μαϊ

Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Στην ενότητα: Ανακοινώσεις

Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα!

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία συμμετέχει στις αυριανές κινητοποιήσεις ενάντια στη ψήφιση των μέτρων και καλεί στη συμβολή της Σταδίου με την πλ. Συντάγματος 6.30μμ201715 Μαϊ

Όλοι στη γενική απεργία στις 17 Μάη

Στην ενότητα: Ανακοινώσεις

Προκήρυξη της ΕΡΓΑΣ

Όλοι στη γενική απεργία στις 17 Μάη

Να μην περάσει το νέο Μνημόνιο!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Με την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις απαιτήσεις που υπαγόρευσαν οι ιμπεριαλιστές δανειστές, ολοκληρώθηκε η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σηματοδοτώντας μια νέα κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.


Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση