Αρχική Σελίδα

201707 Αυγ

Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ

Ι.Β. Στάλιν

Ύστερα από τη συνωμοσία του Κορνίλοφ και την αποσύνθεση της εξουσίας, ύστερα από το ναυάγιο της συνωμοσίας και το σχηματισμό της κυβέρνησης Κερένσκι-Κίσκιν, ύστερα από τη «νέα» κρίση και τις «νέες» διαπραγματεύσεις Τσερετέλι-Γκοτς πάλι με τον ίδιο τον Κερένσκι -έχουμε, επιτέλους, τη «νέα» (εντελώς νέα!) κυβέρνηση των πέντε.


201707 Αυγ

Πίσω από μια φτηνή αντιπολιτευτική δημαγωγία η ΝΔ συγκαλύπτει την αντιδραστική πολιτική της

Στην ενότητα: Πολιτικές Αναλύσεις

Σε μπαράζ δηλώσεων αντιλαϊκής ρητορείας και δημαγωγίας εφ’ όλης της ύλης έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες τα επιτελεία και τα στελέχη της ΝΔ. Με αφορμή τη σκοτεινή υπόθεση των συνομιλιών του υπουργού Εθν. Άμυνας, Π. Καμμένου, με βαρυποινίτη και με φόντο τη διαφημιζόμενη από την κυβέρνηση “έξοδο στις αγορές”, στήνεται για μια ακόμα φορά ένα σκηνικό τεχνητής έντασης και πόλωσης από τους δύο πυλώνες του αστικού πολιτικού συστήματος.201704 Αυγ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στο ξεχαρβάλωμα και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Στην ενότητα: Πολιτικές Αναλύσεις

Με γοργούς ρυθμούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωράει στο ξεχαρβάλωμα και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης και ξεχωριστής στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ της χώρας. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τι έλεγε, για την πώληση της ΔΕΗ, ο ίδιος ο Τσίπρας όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για να καταδειχθεί το μέγεθος της πολιτικής απάτης  που απαιτεί η ιδιωτικοποίηση μιας τέτοιας δημόσιας επιχείρησης:


201704 Αυγ

Συνωμοσία του στρατηγού Κορνίλωφ ενάντια στην επανάσταση

Συντριβή της συνωμοσίας

Τα σοβιέτ στην Πετρούπολη και στη Μόσχα περνούν με το μέρος των μπολσεβίκων

Παίρνοντας όλη την εξουσία η αστική τάξη άρχισε να ετοιμάζεται για τη συντριβή των αδυνατισμένων Σοβιέτ και την εγκατάσταση απροκάλυπτης αντεπαναστατικής δικτατορίας. O εκατομμυριούχος Ριαμπουσίνσκι δήλωσε κυνικά, πως μοναδική διέξοδο από την κατάσταση βλέπει «το σκελετωμένο χέρι της πείνας, της αθλιότητας του λαού, που θα πιάσει από το λαιμό τους ψευτοφίλους του λαού, τα δημοκρατικά σοβιέτ και επιτροπές». Στο μέτωπο οργίαζαν τα στρατοδικεία και η θανατική ποινή για τους φαντάρους. Στις 3 του Αυγούστου 1917 ο αρχιστράτηγος Κορνίλωφ ζήτησε να εισαχθεί η θανατική ποινή και στα μετόπισθεν.201701 Αυγ

Ο λαός κάτοχος του παλιού πολιτισμού, δημιουργός του καινούργιου

Ο Οχτώβρης, η μόρφωση και η προστασία του πολιτιστικού πλούτου της σοβιετικής Ρωσίας

Η νίκη της Οχτωβριανής Επανάστασης και η εγκαθίδρυση της σοβιετικής εξουσίας αποτέλεσε την απαρχή ταυτόχρονα μιας πολιτιστικής επανάστασης. Οι επαναστατικές αλλαγές στη σφαίρα του πολιτισμού συμπεριλάμβαναν πρώτ’ απ’ όλα τέτοια μέτρα, όπως για την εξάλειψη του αναλφαβητισμού του ενήλικου πληθυσμού, την ανάπτυξη της σχολικής μόρφωσης με σκοπό να συμπεριληφθεί σ’ αυτήν ολόκληρη η νέα γενιά, τη μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση όλων των γνώσεων που είχε συσσωρεύσει η ανθρωπότητα.


Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση