Αρχική Σελίδα

201815 Αυγ

Συνέχεια της διάλυσης της δημόσιας δωρεάν υγείας

Με προεκλογικά ταξίματα μόνιμων διορισμών στα δημόσια νοσοκομεία, προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει την αγανάκτηση των εργαζομένων σε αυτά, ενόψει και της απόλυσης 4.000 επικουρικών εργαζομένων, των οποίων η παράταση των συμβάσεων πέραν των 24 μηνών είναι παράνομη (σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου).


201813 Αυγ

Δεκαπενθήμερο

Στην ενότητα: Επίκαιροι Σχολιασμοί

Μόνιμη, συστηματική και εν τέλει πανίσχυρη επωδός των κρατούντων είναι το «πέρασμα» της ανημπόριας στο λαό και τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με τη θεωρία του «δεν μπορείς», τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα, ανήκουν στη βούληση του θεού και των κυβερνητών και ο απλός κόσμος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί άπραγος, ανασφαλής, περίτρομος τα συμβαίνοντα.201810 Αυγ

Πραγματοποιήθηκε το 6ο Camping της Πορείας στο Πευκί Ευβοίας: ένα διακριτά θετικό βήμα!

Στην ενότητα: Νεολαία

Τη Δευτέρα, 6 Αυγούστου, ολοκληρώθηκε το 6ο Camping της Πορείας που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Πευκί Ευβοίας.

Κατά γενική ομολογία, η Πορεία, με τη βοήθεια φίλων, συναγωνιστών και συντρόφων, μπόρεσε και έκανε ένα διακριτά θετικό βήμα, τόσο στην προετοιμασία και οργάνωση του camping, όσο και στο πρόγραμμα που παρουσίασε συνολικά και σε κάθε μία ημέρα ξεχωριστά. Σε μαζικότητα, το 6o Camping της Πορείας ξεπέρασε τα προηγούμενα, με τον τόνο να δίνεται από τα πολλά νέα πρόσωπα, γεγονός το οποίο εξάλλου αποτυπώθηκε ανάγλυφα στις συμμετοχές στη μαθητική και φοιτητική συζήτηση.

Στην πρώτη ημέρα του camping, Κυριακή, 29 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε βραδινή προβολή σύντομου αφιερώματος σε μία ποδοσφαιρική, αντιφασιστική ιστορία αντίστασης: «START ΚΙΕΒΟΥ 1942». Η συλλογή του υλικού, η επιλογή, το μοντάζ, αλλά και η τελική παρουσίαση του βίντεο έγινε από συντρόφους της Πορείας.


201809 Αυγ

Με επιτυχία προχωρά το 6ο camping της Πορείας

Στην ενότητα: Νεολαία

Το 6ο camping της Πορείας, που ξεκίνησε στις 29 Ιούλη, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Πολλές δεκάδες συναγωνιστών και φίλων, από πολλά μέρη της Ελλάδας, όλων των ηλικιών συμμετέχουν δραστήρια και με ενθουσιασμό στο camping. Ξεχωρίζει η μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας η οποία δίνει τον τόνο στην 6η διοργάνωση της Πορείας.201803 Αυγ

Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες

Στην ενότητα: Πολιτικές Αναλύσεις

Με το κλίμα των τελευταίων συναντήσεων σε ηγετικό επίπεδο, που εμπέδωσαν το κλίμα αστάθειας σε διεθνές πεδίο και ρευστότητας στις σχέσεις και έντασης των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ηγέτιδες ιμπεριαλιστικές χώρες, με τα προμηνύματα α­κό­μα και σκληρότερου ανταγωνισμού έως και μικρότερων ή ευρύτερων αναφλέξεων, ένας πραγματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσά τους, και αυτός δεν βρίσκεται  στο επίπεδο των δηλώσεων ή των φραστικών «υπερβάσεων», αλλά παίρνει πλέον σάρκα και οστά και εξελίσσεται σε μία σύγκρουση ανάμεσά τους με σοβαρές διαστάσεις και συνέπειες.


Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017