Αρχική Σελίδα

201709 Μαρ

"Η ποίηση στην Οκτωβριανή Επανάσταση" στο Σήμα

Στην ενότητα: Επικαιρότητα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος και η Πορεία υποδέχονται, το Σάββατο, 11 Μαρτίου στις 19:00, στον χώρο του Σήματος τον συγγραφέα Παναγιώτη Μανιάτη, ο οποίος θα μιλήσει για την «Ποίηση στην Οκτωβριανή Επανάσταση».

Η εκδήλωση - συζήτηση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία το 1917.


201707 Μαρ

Συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών, και ενάντια στην επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, το Σάββατο 11 Μάρτη, 10:30 π.μ. στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία.201705 Μαρ

Με αφορμή το 20ό συνέδριο του ΚΚΕ

Η μετάλλαξη του δεξιού σε "αριστερό"  οππορτουνισμό και  τα πραγματικά βάθρα της νέας γραμμής του ρεβιζιονισμού 

Συνέχεια από το προηγούμενο φύλλο του Λ.Δ. 

Στις “Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 20ό Συνέδριο”, μεταξύ άλλων διαβάζουμε : “Δρώντας για πάνω από 4 δεκαετίες πλέον σε συνθήκες  αστικής νομιμότητας, σχετικά “ειρηνικές”, αστικές κοινοβουλευτικές,  είναι δυνατό στις γραμμές μας, στον περίγυρό μας, σε ευρύτερα εργατικά και λαϊκά στρώματα ακόμα περισσότερο  να δημιουργούνται λεγκαλιστικές αυταπάτες, να εδραιώνεται η λαθεμένη αντίληψη ότι μέσω αλλεπάλληλων εκλογικών μαχών και ανόδου του ποσοστού, μέσω μικρών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων  θα γίνει δυνατή η συνολική επαναστατική αλλαγή. Οπωσδήποτε σήμερα έχει εκλείψει η πρωταρχική πηγή καλλιέργειας τέτοιων  παρεκκλίσεων και αυταπατών που είναι η μη ύπαρξη επεξεργασμένης επαναστατικής στρατηγικής. Όμως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μειώνει την ανάγκη επαγρύπνησης, συνεχούς  δημιουργικής ανησυχίας...”.

Οι κοινοβουλευτικές  αυταπάτες ασφαλώς  δεν δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, αλλά στην πορεία πολλών δεκαετιών ιδεολογικοπολιτικού αφοπλισμού της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών μαζών. Σ' αυτό, υπήρξε αναμφισβήτητα  καθοριστική η “συμβολή” της γενικής οππορτουνιστικής πολιτικής του ΚΚΕ. Μιας πολιτικής, ανεξάντλητης σε επινοήσεις και παραλλαγές, ρεφορμιστικών σταδίων.


201702 Μαρ

Η «έξοδος από την κρίση» και τα νανουρίσματα της κυρίαρχης προπαγάνδας

Στην ενότητα: Πολιτικές Αναλύσεις

Η προσφυγή στο ΔΝΤ έγινε στις 23/4/2010... και έτσι μπήκαμε στο μνημόνιο. Το συμβάν πραγματοποιήθηκε με τον διελαύνοντα Ουρανό στις 28ο 36’ των Ιχθύων «χτυπώντας» το σημείο της πρόγενέθλιας έκλειψης που είναι στις 28ο 29’ των Διδύμων. Ο Ουρανός είναι κυβερνήτης του 8ου οίκου (δάνεια)... Έτσι μπήκαμε στα μνημόνια... και το θέμα είναι τι θα γίνει με την κρίση, πότε θα βγούμε...Ο Δίας του Annual σηματοδοτεί οικονομική ισχυροποίηση του κράτους αλλά και μερική επαναφορά κάποιων επιδομάτων. Επιπρόσθετα στον χάρτη της Μεταπολίτευσης φαίνεται πως από 21/5 ο κόσμος θα αρχίζει να βλέπει «πράγματα» και χρήματα!...Κοιτώντας τον άξονα Δία/Kronos που υποδεικνύει τον «δείκτη υγείας και ευημερίας» του Τραπεζικού Συστήματος... Μας προμηνύει ζητήματα που σχετίζονται με κέρδη της χώρας μέσα από τον ορυκτό πλούτο... (πηγή: Karl Heinz Ottinger-astrology)

Αν η παραπάνω προφητεία για το πώς η Ελλάδα βρέθηκε στον κυκλώνα της καπιταλιστικής κρίσης, ή το πώς θα βγει από αυτήν, προκαλεί θυμηδία, επί της ουσίας δεν παρουσιάζει σοβαρή διαφορά με τις θεωρήσεις των πάσης φύσεων απολογητών της αστικής πολιτικής. Ένα νήμα θα λέγαμε συνδέει τις “αναλύσεις” και τις “προβλέψεις” της Λίτσας Πατέρα, του γέροντα Παΐσιου και του Σώρα, με αυτές των αστών οικονομολόγων και των “πολιτικών αναλυτών” του συστήματος. Όλες τους στερούνται κάθε ίχνος επιστημονικής αλήθειας και με τις όποιες παραλλαγές, διακηρύττουν ότι το μέλλον του ελληνικού λαού δεν μπορεί να οριστεί με κανέναν τρόπο από τον ίδιο.201728 Φεβ

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί επαναφέρουν το ζήτημα της επαναχάραξης των συνόρων στα Βαλκάνια

Στην ενότητα: Πολιτικές Αναλύσεις

Έντονες αντιπαραθέσεις στα Βαλκάνια ανάμεσα σε διάφορα κόμματα που εκπροσωπούν μερίδες των αστικών τάξεων, σωβινιστικές εξάρσεις και εθνικιστικές διεκδικήσεις, με φανερή ή κρυφή την παρέμβαση ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων για τη γεωπολιτική επιρροή και τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και οδών. Οι φωτιές που άναψε η ιμπεριαλιστική επέμβαση στην περιοχή αναζωπυρώνονται.

Σε Αλβανία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη εκδηλώνονται σφοδρές αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε σοσιαλδημοκρατικά και νεοφιλελεύθερα κόμματα και τις κυβερνήσεις τους, με πρόσχημα τα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Και όλες αυτές τις άγριες κόντρες υποκινούν ή πίσω τους καραδοκούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Γερμανία, η Ρωσία, η Τουρκία.


Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση