Τραγέλαφος διαλυτικών φαινομένων, με αφορμή τα συνέδρια των δύο Eργατικών Kέντρων

Δημοσιεύτηκε στις: 26, Ιούν 2017

 

Ο κατήφορος των διαλυτικών φαινομένων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα  στη Φθιώτιδα συνεχίζεται με όσα συμβαίνουν στις δυο δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Εργατικά Κέντρα) του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος του νομού, που έχουν τα πρώτα τους εκλογοαπολογιστικά συνέδρια μετά τη δημιουργία τους, το ίδιο σαββατοκύριακο, στη Λαμία.

 

Υπενθυμίζουμε ότι στο νομό υπάρχουν πλέον δύο Εργατικά Κέντρα, μετά τη διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (ΕΚΦ), με έδρα την Λαμία. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας (ΕΚΛ) στο οποίο είναι οργανωμένα σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ και το  Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) στο οποίο συσπειρώνονται τα υπόλοιπα σωματεία, των οποίων οι διοικήσεις τους ελέγχονται από τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις.

Έτσι σε απόσταση μόλις μερικών δεκάδων μέτρων θα συνεδριάζουν τις ίδιες μέρες, σε διαφορετικές αίθουσες, αντιπρόσωποι των εργαζομένων του νομού για να εκλέξουν νέες διοικήσεις στα δύο Εργατικά Κέντρα για τα επόμενα 3 χρόνια.

Το ΕΚΠΕΦ διοργανώνει το 1ο συνέδριο του στις 24 και 25 Ιούνη στην αίθουσα του πρώην Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας στην πλατεία Διάκου και το ΕΚΛ στις 25 Ιούνη στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του δήμου Λαμίας, στη οδό Λεωσθένους.

Μέσα από μια καταγγελία τριών πρώην αντιπροσώπων του σωματείου της ΛΑΡΚΟ στο ΕΚΦ, οι οποίοι πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ (μάλιστα ο ένας είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης του ΕΚΛ, ως πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου Μετάλλου) αναδεικνύονται τραγελαφικές καταστάσεις που έχει δημιουργήσει η διάσπαση αυτή. Όπως καταγγέλλουν τους έγινε πρόσκληση να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του συνεδρίου του ΕΚΠΕΦ, χωρίς να έχουν διενεργηθεί εκλογικές διαδικασίες στο σωματείο της ΛΑΡΚΟ για το σκοπό αυτό, απλά και μόνο επειδή ήταν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο ΕΚΦ που διαλύθηκε, καταλογίζοντας ότι με την κίνηση αυτή αποδεικνύεται ότι οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που στηρίζουν το ΕΚΠΕΦ, το θεωρούν συνέχεια του διαλυθέντος ΕΚΦ.

Και ενώ σε γενικές γραμμές έχουν δίκιο σε αυτή τους την κριτική για την πρακτικές του ΕΚΠΕΦ, όμως το γεγονός ότι ειδικά ο ένας από τους καταγγέλλοντες είναι μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ, οδηγεί σε κωμικές καταστάσεις που φτάνουν από το σημείο να κάνουν υποδείξεις προς τους αντιπροσώπους των σωματείων που συμμετέχουν στο ΕΚΠΕΦ να μην πάρουν μέρος στο συνέδριό του, έως σε προτροπές για την αναβολή συνολικά του συνεδρίου του συγκεκριμένου Εργατικού Κέντρου, στο οποίο όμως δεν συμμετέχουν. Μάλιστα κάνουν υποδείξεις προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας για τη στάση που πρέπει να κρατήσει κατά τις εκλογικές διαδικασίες του συνεδρίου του ΕΚΠΕΦ!


Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017