Πέρασε το νομοσχέδιο η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα για την 4η αξιολόγηση

Δημοσιεύτηκε στις: 17, Ιούν 2018


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία άρθρα την ενότητα

» Σκάνδαλα, σήψη και δυσωδία αναδύονται από τους κόλπους της ΝΔ

» Καμιά δημαγωγία της κυβέρνησης στη ΔΕΘ δεν μπορεί να κρύψει το βαρύ αντιλαϊκό έργο της

» Μπήκαμε... στη μεταμνημονιακή εποχή με όλα τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα σε ισχύ

» Μαύρη αντιμεταναστευτική εκστρατεία των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων στο ευρωπαϊκό φρούριο

» ΚΙΝΑΛ - Ποτάμι μεθεόρτια του διαζυγίου

» Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες

» Συνέπεια της προσαρμογής στα αντιδραστικά και πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, οι κυβερνητικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών

» Αποφάσεις που «μυρίζουν μπαρούτι» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

» Τα μνημονιακά μέτρα που απομένουν ισοδυναμούν με Γολγοθά θυσιών

» Ανταγωνίζονται οι χώρες της ΕΕ ποια θα σφραγίσει πιο ερμητικά τα σύνορά της στους μετανάστες

 

Ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η συζήτηση στη Βουλή για τη θέσπιση των μέτρων που απαιτούν οι θεσμοί για την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

 

Είναι γνωστό ότι το πολυνομοσχέδιο αυτό, που τώρα έγινε νόμος του κράτους, είναι μια ακόμα θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού. Σε άρθρα του Λ.Δ. έχει αναλυθεί με επάρκεια τι ακριβώς περιέχει ο νέος αυτός νόμος-σκούπα.

Η ψήφιση όμως του νόμου αυτού έγινε με απουσία του μαζικού κινήματος, αφού οι κινητοποιήσεις ήταν τουλάχιστον αναιμικές. Οι ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ ήταν απολύτως απούσες αφού η μεν ΓΣΕΕ δεν έκανε καν τον κόπο να πάρει μέρος έστω και σε μία φιέστα, ενώ η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας και κάλεσε σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όμως στο χώρο της συγκέντρωσης δεν παρευρέθηκαν ούτε μερικές δεκάδες καρεκλοκένταυρων. Μέτρια ήταν η παρουσία  των υπολοίπων συγκεντρωμένων που διαδήλωσαν από διάφορα σημεία προς τη Βουλή.

Θα θέλαμε να σταθούμε επίσης και στη στάση του ΝΑΡ στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Είναι γνωστό ότι το ΝΑΡ σήκωσε μεγάλη σκόνη ενάντια στη ΓΣΕΕ και  την ΑΔΕΔΥ για την απεργία της 30ης του Μάη, όπου, αφού κατηγόρησε τις δύο συνομοσπονδίες σαν όργανα της εργοδοσίας και του κεφαλαίου, κάλεσε τους εργαζόμενους σε αποστασία! Σήμερα και χωρίς καμία έστω δικαιολογία καλούσε τους εργαζόμενους να στοιχηθούν πίσω απ’ τη στάση εργασίας της ίδιας της ΑΔΕΔΥ του κεφαλαίου! Είναι πραγματικά αξιοπερίεργες οι μεταμορφώσεις της ηγεσίας του ΝΑΡ. Οι δυνάμεις της ΕΡΓΑΣ συμμετείχαν στην κινητοποίηση μέσα από το μπλοκ της ΛΑ-ΑΑΣ με προσυγ­κέντρωση στη Σταδίου και πορεία προς τη Βουλή που είχε μικρή μαζικότητα.  


Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017