Διαπιστευτήρια και εγγυήσεις αντιλαϊκού περιεχομένου προσφέρει η ΝΔ

Δημοσιεύτηκε στις: 09, Οκτ 2017


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία άρθρα την ενότητα

» Σκάνδαλα, σήψη και δυσωδία αναδύονται από τους κόλπους της ΝΔ

» Καμιά δημαγωγία της κυβέρνησης στη ΔΕΘ δεν μπορεί να κρύψει το βαρύ αντιλαϊκό έργο της

» Μπήκαμε... στη μεταμνημονιακή εποχή με όλα τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα σε ισχύ

» Μαύρη αντιμεταναστευτική εκστρατεία των ακροδεξιών και φασιστικών δυνάμεων στο ευρωπαϊκό φρούριο

» ΚΙΝΑΛ - Ποτάμι μεθεόρτια του διαζυγίου

» Μαίνεται ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ισχυρές καπιταλιστικές χώρες

» Συνέπεια της προσαρμογής στα αντιδραστικά και πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, οι κυβερνητικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών

» Αποφάσεις που «μυρίζουν μπαρούτι» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

» Τα μνημονιακά μέτρα που απομένουν ισοδυναμούν με Γολγοθά θυσιών

» Ανταγωνίζονται οι χώρες της ΕΕ ποια θα σφραγίσει πιο ερμητικά τα σύνορά της στους μετανάστες

Αγώνα δρόμου για να σταθεροποιηθεί και να ισχυροποιηθεί δίνει η ΝΔ, ο έτερος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος. Αυτό καταμαρτυρούν όλοι οι σχεδιασμοί και οι κινήσεις της ηγετικής ομάδας της ΝΔ. Στο πλαίσιο αυτό κομβικό σημείο υπήρξε η συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόεδρο του Γιούρογκρουπ.

 

Στη συνάντηση αυτή ο Μητσοτάκης επανέλαβε στον εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού όλες τις βασικές πλευρές της δεξιάς και ακραία νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΝΔ, όπως ακριβώς τις είχε αναπτύξει δύο εβδομάδες νωρίτερα και από το βήμα της ΔΕΘ.

 Ξεκαθάρισε και πάλι πως το όραμα της ΝΔ είναι η πολιτική εκείνη που παραχωρεί γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο στο όνομα των περίφημων “επενδύσεων”, ενώ την ίδια στιγμή θυσιάζει στο βωμό της ασύδοτης κερδοφορίας και της πιο άγριας καπιταλιστικής εκμετάλλευσης εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Φυσικά όλα αυτά τα επανέλαβε μπροστά στον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ χρησιμοποιώντας εύηχα λόγια και εύσχημες διατυπώσεις όπως το περίφημο “άλλο μείγμα πολιτικής”, τις “αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν” καθώς και την “προστασία των αδύναμων πολιτών”. Φαίνεται πως ο Κυρ. Μητσοτάκης ευελπιστούσε σε λίγα καλά λόγια κι ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη από τον Ντάισελμπλουμ ως ένδειξη πως η ΕΕ δείχνει την εμπιστοσύνη της στο κόμμα της ΝΔ.

Όμως ο Ντάισελμπλουμ ή καλύτερα οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές τους οποίους εκπροσωπεί, αποδεικνύεται πως έχουν διαφορετικά σχέδια. Η δήλωση του προέδρου του Γιούρογκρουπ μετά τη συνάντηση του με τον Μητσοτάκη, περί της “μη αναγκαιότητας να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές”, καταδεικνύει πως οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη υλοποίηση όλης της αντιλαϊκής ατζέντας που υπαγορεύουν το 3ο μνημόνιο, τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης αλλά και το επερχόμενο νέο κύμα που θα ακολουθήσει με την 3η (αξιολόγηση).

Από αυτή την άποψη έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται στη ΝΔ, όπως έκανε ο Βορίδης ο οποίος έσπευσε να δηλώσει πως “αν ήταν ο Ντάισελμπλουμ, με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν”. Για να αναρωτηθεί  “πού θα έβρισκε πιο πειθήνιο πρωθυπουργό από τον Τσίπρα;”. Αντίστοιχη ήταν και παρέμβαση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος θυμήθηκε την κυριαρχία της χώρας και πως “δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε θα γίνουν εκλογές στη χώρα”.

Ξέχασαν μήπως τα κεντρικά και ηγετικά στελέχη στη ΝΔ τα έργα και τις ημέρες της διακυβέρνησής τους;

Πώς παρέδωσαν τη χώρα στους ιμπεριαλιστές δανειστές επιβάλλοντας καθεστώς νεοαποικιακού ελέγχου ενώ πρόθυμα και πειθήνια επέβαλαν και υλοποίησαν όλη τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική των δύο πρώτων μνημονίων κάτω από τις υπαγορεύσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ;

Πίσω από τις αντιπολιτευτικές κοκορομαχίες προς το ΣΥΡΙΖΑ και τους δήθεν υψηλούς τόνους απέναντι στον εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, η ΝΔ επιχειρεί να στήσει ένα σκηνικό απάτης και δημαγωγίας για ν' αποκρύψει πως τόσο αυτή όσο και  το σημερινό κυβερνητικό κόμμα αποτελούν τους κύριους εκφραστές της πολιτικής της εξάρτησης και της κηδεμονίας.

Περί του λόγου το αληθές καταμαρτυρούν  άλλωστε και οι υπόλοιπες κινήσεις του προέδρου της ΝΔ. Ο Μητσοτάκης, για να καταθέσει για μια ακόμα φορά τα διαπιστευτήρια της ΝΔ στα ξένα αφεντικά της, έσπευσε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγερ. 

Εκεί επανέλαβε πως “πρέπει να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις” με τις γνωστές συνέπειες που έχει μια τέτοια πολιτική για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Πρέπει να τονίσουμε πως ο τελευταίος προαλείφεται για υπουργός οικονομικών της Γερμανίας στη θέση του Σόιμπλε.

Συνάντηση επίσης είχε και με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα έρευνας, επιστήμης και καινοτομίας Κάρλος Μοέδας. Εκεί υπογράμμισε τον “ακλόνητο” στόχο της ΝΔ ν' ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για να εισβάλουν και ν' αλώσουν τα αρπακτικά της ιδιωτικής οικονομίας, της διαβόητης “αγοράς”, τα δημόσια πανεπιστήμια και τους χώρους έρευνας.

Τέλος, δείγμα γραφής της δουλικότητας της ΝΔ απέναντι στους επικυρίαρχους της ΕΕ αποτέλεσε και η συγχαρητήρια επιστολή του Μητσοτάκη προς την Άνγκελα Μέρκελ, όπου δήλωσε πως “δημιουργείται ένα παράθυρο ευκαιρίας για τολμηρές αλλαγές στην Ευρώπη”.

Υπενθύμισε έτσι για μια ακόμα φορά πως η πολιτική της ΝΔ βρίσκεται στην ίδια πλευρά με τους “μενουμευρώπη”, εκφράζει και υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλισμού.


Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017