Διεθνιστικό διήμερο για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση

Δημοσιεύτηκε στις: 01, Σεπ 2017


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία άρθρα την ενότητα

» ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ: Αποφάσεις για επέκταση των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και ένταση των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων

»  Επίσκεψη στη Μακρόνησο στις 14 Οκτώβρη 2018

» Αντιδραστικός συμβιβασμός σύμφωνα με τις υπαγορεύσεις των ιμπεριαλιστών

» ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ! ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

» Σάββατο 28 Απρίλη - Κάλεσμα συμμετοχής: Φόρος τιμής στους ηρωικούς μαχητές των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας (1941- 1945)

» Αθήνα: κάλεσμα στην αντιπολεμική κινητοποίηση στις 17/4 7:00 μ.μ. στα Προπύλαια

» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Μ-Λ ΚΚΕ-Βάρβαρη επίθεση των ΗΠΑ ενάντια στο συριακό λαό

» Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο

» Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για το ζήτημα της έρευνας υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

» Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος Παναγιώτης Σίννης

Διεθνιστικό διήμερο εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με συμμετοχή ελληνικών και ξένων οργανώσεων θα διοργανωθεί το Σαββατοκύριακο 4-5 Νοέμβρη στην Αθήνα. Το διήμερο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ(μ-λ), του Μ-Λ ΚΚΕ και του TKP/ML.

Ο κατάλογος των καλεσμάτων για συμμετοχές και παρεμβάσεις στο διήμερο παραμένει ανοιχτός, ενώ έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή από το εξωτερικό η OCML-VP από τη Γαλλία, το CPA(M-L) από την Αυστραλία και η IARKP από την Αυστρία, και από τη χώρα μας θα κάνει παρέμβαση το ΕΚΚΕ.

 

Στόχος του διημέρου είναι να συζητηθούν τα διδάγματα και οι παρακαταθήκες της Οκτωβριανής Επανάστασης, να αναλυθεί η ιστορική σημασία της πάλης της ρωσικής εργατικής τάξης, των μπολσεβίκων και των λαών της Ρωσίας για το άνοιγμα του δρόμου προς την κοινωνική απελευθέρωση που σήμανε η εγκαθίδρυση της σοβιετικής εξουσίας. Να αναδειχθούν τα ιστορικά επιτεύγματα και οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού κάτω από την ηγεσία του Λένιν και στη συνέχεια του Στάλιν, να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων για τη σημερινή κατάσταση στον κόσμο και την ανάγκη για την ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης και της αναγέννησης του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος.

Το διήμερο φιλοδοξεί να ανοίξει μια πλούσια συζήτηση για την τακτική και τη στρατηγική του Λένιν και των μπολσεβίκων κατά τη διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης, τις δυσκολίες και τις αντικειμενικές συνθήκες που βρήκε η εργατική τάξη και ο λαός της Ρωσίας την περίοδο της οικοδόμησης, αλλά και το πολιτικό οπλοστάσιο με το οποίο προχώρησε μπροστά. Φιλοδοξεί να συζητήσει το ζήτημα των κοινωνικών συμμαχιών που αναδείχτηκε από την εμπειρία της εργατο-αγροτικής συμμαχίας, το ζήτημα της εργατικής εξουσίας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής παλινόρθωσης, καθώς και να υπερασπιστεί τις ιδέες του μαρξισμού-λενινισμού, τη σπουδαία κληρονομιά του κομμουνιστικού κινήματος και τους μεγάλους ηγέτες του.

Ειδικά σήμερα, που κλιμακώνεται η ενορχηστρωμένη, αλλά και λυσσασμένη προσπάθεια των δυνάμεων του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού να αμαυρώσουν και να σπιλώσουν τη μεγαλειώδη υπόθεση της Οκτωβριανής Επανάστασης και της οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, η ανάγκη συζήτησης πάνω στα ζητήματα αυτά γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.


Μακρόνησος 2018


6ο Συνέδριο Μ-Λ ΚΚΕ


Μακρόνησος 1947 - 2017