ΚΟΛΟΜΒΙΑ Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους

Δημοσιεύτηκε στις: 23, Ιούλ 2017


Διαβάστε επίσης:

Τελευταία άρθρα την ενότητα

» Ψυχροπολεμικά κηρύγματα και νέο πυρηνικό δόγμα των ΗΠΑ

» Ξανά πρόεδρος ο Ν. Αναστασιάδης

» ΚΟΡΕΑ Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και απειλές των ΗΠΑ

» Να μην εκδοθεί ο Κούρδος αγωνιστής

» Με αφορμή την επίσκεψη Μέι στην Κίνα Αναζήτηση αντιρρόπησης των συνεπειών του Brexit

» "Κινητήρια δύναμη" των εξελίξεων στα Βαλκάνια οι γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

» Κάτω από τις έντονες πιέσεις κυρίαρχων κύκλων συγκροτείται κυβέρνηση συνασπισμού

» Όξυνση της ήδη επικίνδυνης κατάστασης η τουρκική εισβολή στο Αφρίν

» Συμφωνίες Βορά - Νότου στην Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

» Τουρκική εισβολή στη Συρία, όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών διαμελιστικά σχέδια και παιχνίδια με τη φωτιά ΗΠΑ - Ρωσίας – ΕΕ

Συνεχίζουν την απεργία πείνας πάνω από 1.200 πολιτικοί κρατούμενοι, αντάρτες των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC – EP).

 

Στόχος της απεργίας είναι να ασκηθεί πίεση ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η αμνηστία για τους 2.577 κρατούμενους αντάρτες, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία ειρήνης. Η κυβέρνηση του Μανουέλ Σάντος συνεχίζει να κωλυσιεργεί εδώ και πάνω από 6 μήνες και περισσότεροι από 1.200 αντάρτες παραμένουν στις φυλακές.

 Πάντως στην Κολομβία συνεχίζονται οι δολοφονίες αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, όπως του 'Εκτορ Γουίλιαμ Μίνα, στελέχους του κινήματος «Πατριωτική Πορεία» στην επαρχία Κάουκα, που πυροβολήθηκε από τέσσερις ενόπλους. Η δολοφονία έγινε μόλις εκατό μέτρα από το αστυνομικό τμήμα. Ο 'Εκτορ Μίνα, υπήρξε γνωστός αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που πρωτοστατούσε στην καταγγελία των παραστρατιωτικών ομάδων.

 Η «Πατριωτική Πορεία», οι FARC και άλλες μαζικές οργανώσεις, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τη συμφωνία ειρήνευσης και δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για να σταματήσει την παραστρατιωτική δράση. Συνολικά από την 1η Γενάρη του 2016 έχουν δολοφονηθεί 186 αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, 52 φέτος, ανάμεσά τους και αντάρτες, μετά την εγκατάλειψη των όπλων.


100 χρόνια από την Οκτωβριανή επανάσταση


Πολιτικός Διάλογος στη ΛΑ-ΑΑΣ


Μακρόνησος 1947 - 2017